Index Vakbarát Hírportál

A Vasasnak ötödször is kapuba kellett találnia a 2–2-es döntetlenhez

2023. február 25., szombat 21:44

A sereghajtó Vasas hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott az idén továbbra is veretlen Kisvárdával a labdarúgó NB I 21. fordulójának szombati játéknapján. Vasastól két találatot is visszavontak szabálytalanság miatt, ráadásul a Kisvárda egyik találata is öngól volt, így összességében ötször kellett kapuba találjanak az angyalföldiek, hogy legalább az egyik pontot megszerezzék...

Jól kezdett a Vasas, melynek első gólját a negyedik percben a VAR-vizsgálat után még érvénytelenítették, de Hidi lövését követően már valóban előnybe kerültek az angyalföldiek – kezdte beszámolóját a Magyar Távirati Iroda. A vezetés megszerzése után a Vasas átengedte a kezdeményezést riválisának, amely a videobírónak köszönhetően egy büntetővel egyenlített. A félidő vége felé Uram komoly bravúrt mutatott be, majd a ráadásban Berecz révén a Vasasnak volt nagy gólszerzési lehetősége.
   

A fordulást követően támadólag lépett fel a hazai csapat, Hindrich, a vendégek kapusa kishíján összeügyetlenkedett egy gólt – Novothnyba rúgta bele a labdát, amit aztán a csatár az üres kapuba passzolt –, a videós elemzésnél azonban kiderült, hogy a vasasos kezezett.

Negyedórával a vége előtt előnybe került a Kisvárda, ezúttal Uram sem segíthetett a Vasason, amelynek védője, Hegedűs egy beadást követően védhetetlenül a saját kapujába pörgetett.

A hajrában a Vasas mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítésért, Holender pedig büntetőt harcolt ki. A támadó lövését Hindrich ugyan hárította, de a kipattanót a 37 esztendős Feczesin belőtte, pontot mentve ezzel csapatának (2–2).

A Vasas pontszámban beérte a 11. Honvédot, a Kisvárda jobb gólkülönbséggel, de egy meccsel többet játszva 2., a Kecskemétet megelőzve.

LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ
Vasas–Kisvárda 2–2 (Hidi 18., Feczesin 90., ill. Mesanovic 31., Hegedűs J. 76. – öngól)

(MTI/Index)

Rovatok