Index Vakbarát Hírportál

Rendhagyó okból váltott csapatkapitányt az Arsenal – majd nyert Leicesterben

2023. február 25., szombat 18:07

A videobíróval és a lesszabállyal is meggyűlt a baja, de így sem botlott a Leicester City otthonában a listavezető Arsenal. A londoniak 1–0-s sikerükkel őrzik első helyüket a tabellán. A West Ham és a Leeds United is fontos győzelmet ért el, míg Ollie Watkins klubtörténelmet írt az Everton–Aston Villa-meccsen.

Nem hozott gólt a Leicester City és a listavezető Arsenal összecsapásának első félideje. Bár ez így nem igazán pontos... Nem hozott szabályos gólt az első félidő, hiszen a 26. percben Leandro Trossard szépségdíjas tekerése, néhány pillanattal később pedig Kelechi Ihenacho bokából átemelt labdája után került a hálóba a labda, csakhogy előbbi találatot Ben White előzőleges szabálytalansága, utóbbit Ihenacho lesről történt indulása miatt nem adták meg – joggal.

A második félidőben egyetlen perc sem kellett ahhoz, hogy szabályos gólt is összehozzanak az „ágyúsok”: Gabriel Martinelli estében talált Danny Ward kapujába (0–1).

A folytatásban bőven akadt helyzete az Arsenalnak ahhoz, hogy növelje előnyét – Bukayo Saka lesről szerzett is még egy gólt –, de végül maradt az 1–0.

Mikel Arteta csapata hozta a kötelezőt, és ötpontos fórból várhatja, mit játszik a Bournemouth otthonában közvetlen üldözője, a Manchester City.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy az Arsenal csapatkapitánya a szokásoktól eltérően nem Martin Ödegaard volt, hanem a társak közösen úgy döntöttek, hogy az orosz támadás egyéves évfordulója miatt szolidaritásukat ezúton is kifejezve ukrán csapattársuk felé Olekszandr Zincsenko viselje ezúttal a karszalagot. 

A West Ham szabályosan átgázolt a Nottingham Foresten, Dannyi Ings duplázott, Declan Rice és Michail Antonio is a kapuba talált az újonc ellen 4–0-ra megnyert találkozón. Ezzel a londoni csapat kikerült a veszélyzónából, és a tabella 16. helyére lépett elő.

Szintén elmozdult a kiesőzónából a Leeds United, amely Junior Firpo találatával 1–0-ra legyűrte a sereghajtó Southamptont.

A forduló vesztesének viszont az Everton látszik, Sean Dyche együttese ugyanis 2–0-ra kikapott az egyre jobb formát mutató Aston Villától, így pedig ismét „vonal alá került”, a 18. pozíciót foglalja csak el a liverpooli csapat.

A birminghamieknél játszó Ollie Watkins sorozatban az ötödik bajnokiján talált a kapuba, az Aston Villa történetében erre előtte senki más nem volt még képes a PL-ben.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
25. FORDULÓ
Leicester City–Arsenal 0–1 (Martinelli 46.)

(Borítókép: Martinelli gólja. Fotó: Marc Atkins / Getty Images Hungary)

Rovatok