Index Vakbarát Hírportál

A Fradi El-ellenfele pontot rabolt Sallaiéktól, rangadót nyert a Bayern

2023. február 26., vasárnap 17:23

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 1–1-re végzett egymással a Freiburg és a Bayer Leverkusen.

A találkozó duplán érdekes volt a magyarok számára, hiszen a házigazdát erősíti Sallai Roland, a vendégeket pedig pénteken sorsolták a Ferencváros mellé az Európa-liga-nyolcaddöntőben. 

Sallai a sérülését követően ezúttal a kispadon kapott helyet, de már a 25. percben be kellett állnia Doan Ricu kiválása miatt – egy percre rá pedig rögvest be is sárgult a magyar támadó.

Nem sokkal később a vezetést is megszerezte a Freiburg, Vincenzo Grifo 26 méteres szabadrúgása kötött ki a vendégkapu bal oldalában (1–0).

Hiába kerültek fölénybe a vendégek, a szünetre így is ezzel az állással mehettek a cspatok.

A második félidő derekán a 12. leverkuseni helyzet aztán már eredménnyel járt, Mitchel Bakker bal oldali beadása után Szardar Azmun lőtt kapásból a hosszú alsóba (1–1).

Pár perccel később jöhetett volna a válasz, elképesztő tűzijáték maradt ki, a legnagyobb lehetőség Mathias Ginter előtt adódott, Lukás Hradecky viszont védett.

A túloldalon Azmun szólója után Jeremie Frimpong előtt adódott még gólszerzési lehetőség, az utolsó pillanatokban pedig Patrik Schick lőtt kapufát, így a végén még a Freiburg számára volt hízelgő a döntetlen.

A Bayern München múlt héten közel az egész meccsen át emberhátrányban kikapott, így a Dortmund és az Union Berlin is beérte pontszámban, és pont a fővárosiakkal találkozott rangadón a 22. fordulóban.

Schäfer András sérülés miatt hiányzott a berlini keretből, a korábbi ferencvárosi Aissa Laidouni viszont kezdőként kapott helyet az összecsapáson, amelynek az első fél óráját még kihúzták a vendégek.

A 31. percben Eric Choupo-Moting megtörte a jeget, a gólt előkészítő Kingsley Coman is betalált Thomas Müller passzából, majd ugyanő Jamal Musialának is adott egy asszisztot – a szünetre el is dőlt a meccs (3–0).

A második félidőben hiába volt még több helyzete a Bayernnek (11), mint az elsőben (8), újabb gól már nem esett, de a müncheniek így is simán nyertek, és visszavették a vezetést a tabellán.

BUNDESLIGA

22. FORDULÓ

Freiburg–Leverkusen 1–1 (Grifo 28., ill. Azmun 67.)

Bayern München–Union Berlin 3–0 (Choupo-Moting 31., Coman 40., Musiala 45+1.)

Az élmezőny állása: 1. Bayern München 46 pont (64–21), 2. Dortmund 46 (45–27), 3. Union Berlin 43 (35–27), 4. RB Leipzig 42 (45–27), 5. Freiburg 41 (35–32), 6. Frankfurt 38 (43–31), ...11. Leverkusen 28 (36–36)

(Borítókép: Helge Prang/Getty Images)

Rovatok