Index Vakbarát Hírportál

Nemi erőszak miatt nyomoznak a PSG sztárja ellen

2023. február 28., kedd 11:04

A francia rendőrség nemi erőszak vádjával nyomoz a PSG sztárjátékosa, a marokkói Achraf Hakimi ellen. Egy 24 éves nő azt állítja, a játékos a saját otthonában erőszakolta meg őt február 25-én. A nő nem tett feljelentést, de az ügyészség eljárást indított a játékos ellen.

Egy, az ügyhöz közel álló forrás az AFP-nek erősítette meg a Le Parisien információit, hogy a nanterre-i ügyészség nemi erőszak vádjával indított nyomozást a PSG marokkói hátvédje, Achraf Hakimi ellen. A Le Parisien azt írta, egy 24 éves nő bement a rendőrségre, ahol elmondta, hogy Hakimi február 25-én a játékos otthonában megerőszakolta őt. A nő nem tett feljelentést, de az ügyészség már nyomozást indított.

A hatóságok nem kommentálják az ügyet, és sajnálatukat fejezték ki, szerintük a nyilvánosságra került információk „aláássák az igazság kiderítéséhez szükséges vizsgálatokat” – írja a L’Équipe

A történet szerint Hakimi január 16-án kezdett az Instagramon beszélni a Fontenay-sous-Bois-ban élő nővel, február 25-én pedig a nő elment Hakimi otthonába. A nő állítása szerint a labdarúgó akkor megerőszakolta őt. 

Hakiminek a felesége és két gyermeke azon az ominózus hétvégén Dubajban nyaraltak, a marokkói egyedül volt otthonában. A játékos combsérüléssel bajlódik, a PSG legutóbbi két bajnoki meccsén nem lépett pályára. Annak ellenére, hogy már hétfőn nagyot futott a nyomozásról szóló hír a francia sajtóban, Hakimi ott volt a hétfő esti FIFA-gálán, amelyen az év csapatába választották. Sem a játékos, sem a menedzsmentje még nem reagált nyilvánosan a vádakra. 

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

(Borítókép: Achraf Hakimi a PSG színeiben november 13-án. Fotó: Jean Catuffe / Getty Images)

Rovatok