Index Vakbarát Hírportál

Szétszedik a szurkolók a Real-játékost, amiért az osztrák válogatottal Messire szavazott

2023. február 28., kedd 12:16

A hétfő este zajló FIFA-gálán Lionel Messit választották az év játékosának. A szavazásban a válogatott csapatkapitányok is benne vannak, az osztrák válogatott kapitánya pedig közösen hozta meg a csapattal a döntést, miszerint Messire voksolnak. A Real Madrid szurkolói pedig kitöltötték a dühüket David Alabán.

Hétfőn este Párizsban rendezték a FIFA 2022-es díjátadó gáláját, amelynek keretein belül a legjobb játékosoknak járó elismerések mellett többek között az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is átadták. Utóbbiban történelmi győzelem született, hiszen egy amputált lábú futballista, a lengyel Marcin Oleksynak nyert, a gálán pedig Argentína tarolt, négy kategóriában is a világbajnok ünnepelhetett. Ezek közül a legfontosabbat, a legjobb játékosnak járót természetesen Lionel Messi zsebelte be.

A szavazáson a futballválogatottak csapatkapitányai is szavaznak, de a legtöbb helyen ilyenkor az egész válogatottat képviselik döntésükkel. Az osztrákoknál legalábbis biztosan így van – derült ki David Alaba kommunikációjából. 

Az osztrák válogatott csapatkapitánya ugyanis a Real Madrid játékosa, a szavazatok pedig nyilvánosak. A sasszemű Real-szurkolók pedig azonnal kiszúrták, hogy David Alaba neve is ott van a Lionel Messire, azaz a Real Madrid ősi ellenségére szóló voksok mellett. Több sem kellett nekik, az osztrák játékos minden közösségimédia-felületén támadásba lendültek, az #alabaout hashtages kommentekkel árasztották el a játékost, a Twitter több mint 7000 ilyen hashtaget tartalmazó bejegyzést számlál.

A helyzet annyira elfajult, hogy az osztrák labdarúgó egy tweetben próbálta nyugtatni a szurkolókat.

A FIFA-gáláról: Az osztrák labdarúgó-válogatott együttesen döntött, hogy kire adjuk a szavazatunkat, nem én egyedül választottam. Mindenki a csapatban szavazhatott, így dőlt el, hogy kire adjuk. Mindenki – különösen Karim – tudja, hogy mennyire csodálom és tisztelem az ő teljesítményét. És gyakran mondogatom, számomra ő a legjobb csatár a világon, és ezt továbbra is így gondolom 

– írta bejegyzésében. 

(Borítókép: David Alaba és Karim Benzema gólöröme 2022 március 9-én. Fotó: Gonzalo Morenno / Getty Images) 

Rovatok