Index Vakbarát Hírportál

Lendvai Miklós édesapja nem tudja túltenni magát fia tragédiáján

2023. március 1., szerda 09:50

Lendvai Miklós édesapja szerint fia a tragédia előtti éjjelen dönthette el, hogy véget vet életének, azt pedig továbbra sem érti, mi vezethetett a korábbi magyar válogatott futballista tettéhez – derül ki idősebb Lendvai Miklós Sportalnak adott nyilatkozatából.

Múlt hétfőn érkezett a hír, hogy a zalaegerszegi születésű sportember tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Lendvai a ZTE-ben lett profi játékos, majd megfordult a francia Bordeaux-nál, a svájci Luganóban, a Ferencvárosnál, játszott három belga klubban, majd a ciprusi Aris Limassolban is, mielőtt hazatért a Győrhöz, majd nevelőklubjánál fejezte be első osztályú karrierjét.

A MAGYAR VÁLOGATOTTBAN 1996 ÉS 2004 KÖZÖTT 23 ALKALOMMAL LÉPETT PÁLYÁRA, ÉS TAGJA VOLT AZ ATLANTAI OLIMPIÁN RÉSZT VEVŐ KOROSZTÁLYOS EGYÜTTESNEK IS, AMELY MÁIG UTOLSÓKÉNT LÉPETT PÁLYÁRA ÖTKARIKÁS RENDEZVÉNYEN.

Pályafutását lezárva edzőnek állt, volt a Zalaegerszeg és a Hévíz trénere is.

A párjával öt gyermeket nevelő Lendvai az elmúlt években eltávolodott a futballtól, apósa építőipari vállalkozását vezette, múlt hétfőn viszont munkatársai, szülei hiába várták és keresték. Kollégái találtak rá lakása egyik melléképületében, mint kiderült, saját életének vetett véget – írja a Sportal.

„Aznap a munkatársai hoztak nekünk bútorokat, lepakolták őket, mi pedig kérdeztük, hol van Miki. Azt mondták, nem tudják, nem vette föl a telefont, az autója pedig otthon van. Ezért elmentek a lakására, aztán kicsivel később a feleségemmel mi is, mert éreztem, mennünk kell, meg kell néznünk, mi van vele. Végül a kollégái találtak rá – mondta a fájdalmas napról idősebb Lendvai Miklós a Sportalnak.Valamikor éjjel dönthette el, hogy nincs tovább… Nem tudom megmondani, hogy miért. A munkatársaival is beszéltem, de ők sem vettek észre rajta semmi különöset, szokatlant. Minden áldott nap, ha ment dolgozni, erre jött, beugrott, és kérdezte, anya, főzünk egy kávét?”

Édesapja elmondása szerint fiuk halála óta a családnak nincs megnyugvása, rendkívül hiányzik nekik, meg persze a gyerekeinek is.

Nem tudom túltenni magamat azon, hogy a szeretett, drága gyermekünk itt hagyott minket, aludni is alig bírunk. Annyira hiányzik, mindig csak az ajtót nézzük, remélve, hogy feltűnik, és szól, anya, főzz egy kávét!

A játékos édesapját meghatotta, mennyien osztoztak a gyászukban, kiemelve a szurkolók és csapatok megemlékezését. Felelevenítette a legendás Knézy Jenő szavait, mikor is „a csapat Rambójának” nevezte fiát, valamint azt is, hogy a hétvégén több száz zalaegerszegi drukker skandálta Lendvai Miki nevét.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 80-20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(Borítókép: Lendvai Miklós. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok