Index Vakbarát Hírportál

Pogba visszatért, a Juventus nyerte a torinói derbit

2023. március 1., szerda 09:07

A Juventus 4–2-re legyőzte a vendég Torinót az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának keddi zárómérkőzésén, melyen nyári igazolása óta először lépett pályára Paul Pogba, a hazaiak francia sztárja.

A Magyar Távirati Iroda beszámolóját azzal kezdi, hogy a torinói derbit a vendégek villámgólja vezette fel, melyet a házigazda az első negyedóra végén kiegyenlített Juan Cuadrado révén. A folytatásban leült a játék, a félidő hajrájában aztán egy újabb gyors gólváltás történt: Sanabria szép góllal juttatta ismét vezetéshez a Torót, Danilo viszont szinte azonnal egyenlíteni tudott egy remek fejessel.

A második félidőben a Juve játszott jobban, Dusan Vlahovics kapufáig jutott, ahogy a másik oldalon torinói Karol Linetty is.

A 69. percben aztán Massimiliano Allegri becserélte Pogbát, aki júliusban szenvedett térdsérülést, majd szeptemberben megműtötték, s egészen mostanáig nem volt bevethető. A csapat pedig szinte azonnal vezetést szerzett, igaz, a francia világbajnok középpályásnak a gólban nem volt része: egy szöglet után Federico Chiesa beadását Bremer fejelte kapuba. A végeredményt pedig a 81. percben Adrien Rabiot állította be.

A nap másik meccsén az eddig nyeretlen Cremonese nagy meglepetésre legyőzte a Romát.

SERIE A

24. FORDULÓ

Juventus–Torino 4–2 (2–2)

Cremonese–AS Roma 2–1 (1–0)

hétfőn játszották:

SS Lazio–Sampdoria 1–0 (0–0)

Hellas Verona–Fiorentina 0–3 (0–2)

vasárnap játszották:

AC Milan–Atalanta 2–0 (1–0)

Udinese–Spezia 2–2 (1–1)

Salernitana–Monza 3–0 (0–0)

Bologna–Internazionale 1–0 (0–0)

szombaton játszották:

Lecce–Sassuolo 0–1 (0–0)

Empoli–SSC Napoli 0–2 (0–2)

A tabella:

A Juventustól 15 pontot levontak.

(Borítókép: Jonathan Moscrop / Getty Images)

Rovatok