Index Vakbarát Hírportál

Forrnak az indulatok a Clásico után: Xavi bolondnak nevezte a Real játékosát

2023. március 3., péntek 09:22

Csütörtök este a Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Barcelona meglepetésre 1–0-ra legyőzte a Real Madridot idegenben. Az egész mérkőzés alatt forrtak az indulatok, amelyek a mérkőzés után sem csillapodtak.

Mint arról beszámoltunk, három kulcsjátékosa nélkül is győzelmet aratott a Barcelona a Santiago Bernabéu Stadionban, így előnyből várhatja a bő egy hónap múlva esedékes visszavágót. Xavi Hernández együttese egy szerencsés öngóllal szerezte meg a vezetést, amely előnyt defenzív játékkal a találkozó végéig megtartott. 

Az idei év második klasszikusa rendkívül feszült hangulatban telt, az indulatok pedig a mérkőzés után sem csillapodtak. Az elsődleges téma a Barcelona védekező játékstílusa volt, mindkét vezetőedző erről is szót ejtett a mérkőzés után. 

Az volt a tervünk, hogy hosszan birtokoljuk a labdát az ellenfél térfelén, és irányítsuk a játékot, de ezzel ma nem dicsekedhettünk. Azt nem mondanám, hogy kizárólag védekezésre rendezkedtünk volna be, viszont rendkívüli módon védekeztünk, amikor nem volt nálunk a labda. Ez is a játék része, ezért nagyon fontos ez a siker, óriási győzelmet arattunk, mert minimalizálni tudtuk a Madrid gólhelyzeteit. Egy lehetőségük volt Rodrygo révén

mondta Xavi a mérkőzés után. Arról viszont megfeledkezett a spanyol mester, hogy az első félidőben például Dani Carvajal is kihagyott egy ajtó-ablak ziccert. 

Sőt, a Marca kiemelte mérkőzés utáni cikkében, hogy Xavi és Carvajal mikor összeszólalkoztak, a spanyol edző kétszer is bolondnak nevezte a madridiak védőjét, amelyért sárga lapot kapott. Azt viszont, hogy Carvajal erre mit válaszolt, már nem rögzítették a kamerák. 

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője úgy látja, a katalánok egyáltalán nem érdemelték meg a győzelmet, csapata labdabirtoklás szempontjából pedig az egyik legjobb mérkőzését játszotta. 

Volt egy hiba a játékunkban, volt egy rossz passzunk, ami után jött az öngól, de ha a Camp Nouban ugyanígy tudunk játszani, csak hatékonyabban, akkor továbbjuthatunk. A Barcelona nem érdemelte meg a győzelmet. A labdabirtoklás szempontjából az egyik legjobb meccsünket játszottuk

– nyilatkozta az olasz mester, aki hozzátette: meglepő volt számára a Barcelona rendkívül defenzív játéka.

A Spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóját április 5-én rendezik, azonban előtte még a bajnokságban is megmérkőznek a felek március 19-én, szintén Barcelonában. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok