Index Vakbarát Hírportál

Kétgólos hátrányból, 97. percben lőtt góllal nyert az Arsenal

2023. március 4., szombat 18:23

Az Arsenal egészen kaotikus meccsen, kétgólos hátrányból felállva nyert a kiesés ellen menekülő Bournemouth ellen az Emirates Stadionban az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati mérkőzésén.

A 19. helyen álló vendégek a PL történetének második leggyorsabb góljával kerültek előnybe:

Phillip Billing a kilencedik másodpercben talált a hazaiak kapujába úgy, hogy az Arsenal játékosai labdába sem értek.

Ezt követően bár Mikela Arteta csapata hatalmas fölényben játszott, a Bournemouth kapujában a brazil Neto több nagy védést is bemutatott. A vendégeknek is voltak lehetőségeik, de kontráik befejezésébe rendre hiba csúszott. Egy szöglet után azonban megduplázták előnyüket, így egy óra elteltével óriási bravúrgyőzelem kapujában állt Gary O’Neil alakulata.

Az Arsenal azonban Thomas Partey és Ben White révén nyolc perc alatt egyenlített, a hajrában pedig mindent egy lapra feltéve támadott. A harmadik gól azonban csak nem akart összejönni, amikor viszont már mindenki azt hitte, hogy megosztoznak a csapatok a pontokon, a hatperces hosszabbítás lejárta után, a 98. perc elején a csereként beállt Reiss Nelson egy bombával kicsikarta a győzelmet. A londoniak előnye így továbbra is öt pont a tabella élén.

A címvédő Manchester City magabiztosan, 2–0-ra nyert a BL-indulásért küzdő Newcastle United ellen. Pep Guardiola második helyen álló csapata az első félidőben Phil Foden egyéni akciója után szerzett vezetést, amit a második félidőben a két perccel korábban csereként beállt Bernardo Silva révén megduplázott. Mivel a szarkák kevés veszélyt jelentettek a hazaiak kapujára, a City összességében simán győzött. 

A Chelsea Wesley Fofana találatával nyert a Leeds United ellen: 

a londoniak 396 perc elteltével találtak be újra, és öt nyeretlenül megvívott bajnokit követően tudtak ismét győzni.

A Tottenham ugyanakkor hiába alakított ki számos gólhelyzetet a Wolverhampton otthonában, a hazaiak kapujában José Sa minden hárított, Adama Traoré pedig a hajrában megszerezte a farkasok győztes találatát.

(Borítókép:  Glyn Kirk / AFP)

Rovatok