Index Vakbarát Hírportál

Egymásnak feszült a két óriás, Haaland húzta volna a rövidebbet

2023. március 5., vasárnap 09:39 | aznap frissítve

Szombaton a Manchester City 2–0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet a Premier League rangadóján, de az eredménynél nagyobb visszhangja volt a két óriás, Erling Haaland (City) és Dan Burn (Newcastle) dulakodásának. Olyannyira, hogy a szurkolók még fogadásokat is kötöttek, hogy melyikük kerekedne felül egy bokszmeccs esetén...

Haaland és Burn összecsapásának persze volt előzménye, csak éppen fura forgatókönyvvel. 

Még tavaly, a Manchester City bajnoki ünnepsége után történt, hogy Jack Grealish, kissé már becsípve, azt találta mondani a mikrofonba (amit az orra alá dugtak, már Ibiza szigetén), hogy az Aston Villa elleni győzelemnek az volt a magyarázata, hogy lecserélték Mahrezt, mert úgy játszott, mint Almirón. 

Na, ez a megjegyzés nyilván nem esett jól a Newcastle paraguayi játékosának, mert szombaton olyan durván csúszott be Grealishnek, hogy a szabálytalanságból dulakodás kerekedett – amelybe Erling Haaland, a City 194 centis norvég óriása is beszállt, de úgy, hogy jó 40 méterről rohant oda. 

Csakhogy a tumultusban emberére akadt a még nála is „óriásabb” Dan Burnben, a United 198 centis védőjében. (Más források szerint 201 centis!)

A viking legény és Burn megragadták egymást, de mielőtt pofonok is elcsattantak volna, szétválasztották őket.

Mindenesetre Haaland úgy búcsúzott el Burntől, hogy jól a képébe vigyorgott. Borítékolható, hogy az ügynek lesz még folytatása, amikor a két csapat újra összecsap egymással, immár a következő bajnokságban. (Amúgy mindketten sárga lapot kaptak a bírótól.)

A jelenet bejárta az internetet, és rengeteg hozzászólást váltott ki a szurkolókból. A legtöbben arról értekeztek, hogy szívesen látnának egy bokszmeccset a két óriás között. A Newcastle-rajongók szerint Burn elkenné a „viking” száját, akinek óvatosabbnak kéne lennie, mert elég csak felidézni édesapja, Alf Inge Haaland súlyos sérülését, amit Roy Keane okozott 2001-ben.

Tudniillik a futballban ritkán felejtenek, és Erling Haaland gúnyos vigyora biztosan beégett Dan Burn memóriájába.

Amúgy az egyik brit bulvárlap azonnal online közvélemény-kutatást is rendezett. A válaszadók 48 százaléka szerint Burn nyerné a bokszmeccset, 45 százalék Haalandra szavazott, 7 százalék szerint pedig döntetlen lenne az összecsapás. 

(Borítókép: Robbie Jay Barratt / AMA / Getty Images)

Rovatok