Index Vakbarát Hírportál

Lehülyézik a társai, de nem bánja, mert Messi volt a keresztapa

2023. március 5., vasárnap 09:41

Bejárta a világsajtót a vírusként terjedő videó, amelyen Lionel Messi szó szerint lehülyézi interjú közben Wout Weghorstot, a katari vb negyeddöntőjében Argentína által tizenegyesekkel 4-3-ra legyőzött holland válogatott égimeszelő csatárát. A Qué mirás, bobo? szöveg időközben szállóigévé nemesült, olyannyira, hogy Lisandro Martínez, a Manchester United argentin világbajnok védője kedveskedve Bobónak becézi klubtársát, Weghorstot, aki cseppet sem bánja, hogy lehülyézik...

Mindenekelőtt idézzük fel az utóbbi hónapok egyik legnagyobb karriert befutó videóját:

Mint jól tudjuk, Lionel Messi címezte a fenti szavakat (magyarul: Mit bámulsz, hülyegyerek? Húzzál el innen!) Wout Weghorstnak, a hollandok csatárának, aki mellesleg két gólt szerzett Katarban a világbajnoki negyeddöntőn, amit tizenegyesekkel 4–3-ra nyertek meg Messiék. 

Aztán – milyen az élet – Weghorstot a vb után kölcsönvette a Burnley-től a Manchester United, ahol az argentin világbajnok Lisandro Martínez klubtársa lett. (A védő egyébként nem jutott szóhoz a döntőben, Hollandia ellen viszont kezdő volt.)

És Martínez elkezdte Bobónak, azaz bolondnak, hülyének becézni Weghorstot, amit persze fordíthatunk kedveskedve butuskának is.

A ragadványnevet időközben a többiek is átvették, így most már mindenki Bobónak szólítja a 197 centis hollandot. 

„Nincs ebben semmi sértő, jól megvagyunk mi egymással itt a csapatban – nyilatkozta Martínez a Tyc Sports című argentin internetes portálnak. – Viccesen hívom így Weghorstot, aki nem veszi zokon, főleg, hogy már a többiek is ezt a becenevet használják rá. Good morning, Bobo! Így köszönök rá, amikor reggel találkozunk az edzésen."

Maga Weghorst élete mérkőzéseként gondol vissza a Loszail Stadionban játszott negyeddöntőre, amelyen mellesleg 15 sárga lapot osztott ki Mateu Lahoz spanyol játékvezető. Végtére is két gólt szerzett a colos center, amivel meccsben tartotta csapatát. 

„Wout mindig emlegeti nekem, milyen fantasztikus szurkolói vannak Argentínának, ellenük is negyvenezren biztatták a válogatottunkat – folytatja Martínez. – Szóval nincs harag, jól megvagyunk egymással.”

Amúgy nem Weghorst az első labdarúgó a történelemben, akinek Bolond volt a beceneve, gondoljunk csak Czibor Zoltánra, az Aranycsapat, majd a Barcelona zseniális balszélsőjére. 

Ma egyébként fél hatkor a Premier League El Clásicóján a Liverpool a Manchester Unitedet fogadja az Anfielden.

(Borítókép: Wout Weghorst és Lisandro Martinez az Old Traffordon 2023. március 1-én. Fotó: Matthew Peters / Manchester United / Getty Images)

Rovatok