Index Vakbarát Hírportál

Katasztrófát emleget a ManUnited kapusa, szégyent hoztak a klubcímerre

2023. március 6., hétfő 17:35

Jelzésértékű, hogy egy spanyolt, David de Geát viselte meg leginkább a Manchester United vasárnap esti történelmi, 7–0-s veresége a Liverpooltól. A nagyszerű kapuvédő katasztrófának minősíti a példátlan zakót, és a klubtörténelem sötét napjaként emlegeti 2023. március 5-ét.

David de Gea, a Manchester United 45-szörös spanyol válogatott kapusa eléggé kiborult a vasárnapi mérkőzés után, és meglehetősen éles hangú posztot rakott ki a közösségi oldalára:

A kapus a katasztrofális jelzőt használta a csapat teljesítményét értékelve, sőt még azt is hangsúlyozta, hogy neki és társainak „felelősségük van a klubcímer iránt”. De Gea egyébként a posztban így írt:

„Tudom, hogy az efféle üzenetek nem hangzanak jól egy ilyen pillanatban. Katasztrofális pillanat volt számunkra, ilyen eredménynek nem volna szabad megtörténnie. Főleg nem most, amikor egy ilyen sorozatban vagyunk. De kötelességünk és felelősségünk van a klubbal és a címerrel szemben. Számos mérkőzés áll még előttünk a szezonban, villámgyorsan követik egymást a feladatok, és nekünk csakis előre szabad néznünk.”

Ez a vasárnap a United történetének egyik legsötétebb napjaként vonul be a klubhistóriába. A második félidő összeomlása az utolsó 92 év legsúlyosabb vereségét okozta, egyszersmind a valaha elszenvedett legnagyobb különbségű vereséget a Liverpool ellen. A meccs előtt az utolsó 12 mérkőzésén mindössze egyszer kapott ki a United, és sokak szerint a vasárnapi összecsapás esélyese volt. 

Csakhogy ami a második félidőben történt, azt Erik ten Hag edző az unprofessional, azaz hivatásos játékoshoz méltatlan jelzővel illette. Előző hétvégén De Gea klubrekorder lett, amikor a Carabao Kupa döntőjében 2–0-ra győzött a United a Wembley-ben, a spanyol kapus őrizte meg a legtöbb meccsen a vörös ördögök hálóját a góltól. Ám egy héttel később kapott egy hetest, annyi gólt, amennyit előtte nyolc meccsen összesen engedett be. 

A Twitter-poszt után a szurkolók nem kímélték a kapust, egyikük így vigasztalta De Geát:

Ne búsulj, David, nagyszerű teljesítményt nyújtottál! Anélkül az egyetlen védésed nélkül 8–0 lett volna a végeredmény!

Ahogy arról már beszámoltunk, az MU szakvezetője, Erik ten Hag sem fogta vissza magát és az önkritikát: „Az eredmény elég egyértelmű. Profikhoz méltatlan…”

Egy Anthony Buckley nevű szurkoló érdekes sorrendet posztolt Twitteren.

Ez a posztoló véleménye szerint a tíz legjobb csapat Manchesterben és környékén:

1. City, 2. Rochdale, 3. Wigan Athletic, 4. Bolton Wanderers, 5. Oldham Athletic, 6. Man City U23’s, 7. Stockport County, 8. FC United of Manchester, 9. Man City U18’s, 10. Ashton Athletic.

A Manchester United nincs az első tízben...

(Borítókép: David de Gea 2023. március 5-én. Fotó: Peter Byrne / PA Images / Getty Images)

Rovatok