Index Vakbarát Hírportál

Bizakodó ferencvárosiak a kölni dómnál és Leverkusenben is

2023. március 9., csütörtök 14:56

Ahogy közeledik a Bayer Leverkusen–Ferencváros labdarúgó-Európa-liga-nyolcaddöntő kezdete, egyre több magyar szó üti meg az ember fülét a környéken, nem kevés bizakodással várják honfitársaink a németországi találkozót.

Nem véletlen persze a lelkesedés, hiszen magyar klubcsapat 19 év után jutott el ismét egy nemzetközi kupában a tavaszi fázisig, a szerdai fagyos idő után pedig valamelyest Németországban is kezdünk kilábalni a téli hangulatból.

Leverkusen nagyvárosi életének hiányáról már értekeztünk korábban, ezért a közeli Köln felé vettük az irányt, hogy a turisták számára lényegesen vonzóbb városban nézzünk körül. Előérzetünk bevált, mert keresni sem kellett, máris zöld-fehér szerelésbe öltözött szurkolókra találtunk.

Érdről és Miskolcról érkezett két Fradi-bérletes drukker, akik már rutinos túrázóknak számítanak.

Gyakran kísérjük el a csapatot a külföldi mérkőzésekre, amikor tehetjük, megyünk. Az elmúlt húsz évben voltunk Stuttgartban és Gelsenkirchenben is, azok jó utak voltak, a mostaniak közül a monacói hangulata volt remek

– mondta egyikük, majd társának arra a felvetésére, hogy ő nemigen szereti Németországot, hozzátette, hogy a klímát tekintve azért jobban örültek volna egy portugáliai (Sporting) vagy sevillai túrának.

A mérkőzéssel kapcsolatban bizakodók voltak:

1–0-ra nyerünk!

A vonattal érkező tábor viszontagságaival kapcsolatban elmondták: értesültek az esetről, de úgy tudják, hogy időben megérkeznek a drukkerek, remek hangulatot várnak az összecsapáson. 

Hozzájuk hasonlóan egy kétgyermekes apuka is a kölni város nevezetességének megtekintésével hangolódott az esti összecsapásra. Az eredménnyel kapcsolatos elvárásokkal azért kicsit óvatosabban fogalmazott:

Bízom egy döntetlenben, de ha olyan eredményt sikerülne elérni, amivel a visszavágón még van esély, mondjuk egy szoros vereséget, azt azért aláírnám.

Akadtak olyanok is, akik velük ellentétben csak a mérkőzés napjára érkeztek. Egy százhalombattai maggal beszélgetve ugyancsak bizakodó drukkerekbe futottunk bele.

Természetesen győzelemben reménykedünk, ha eredményt kellene mondani, akkor legyen 2–1 ide Ryan Mmaee és valamelyik védő, mondjuk Botka Endre góljával.

Érdekesség, hogy épp a válogatott védő beszélt szerdán a sajtótájékoztatón arról, hogy az előző kiírásbeli leverkuseni szoros vereséget nem fogadná el látatlanban. 

A Leverkusenbe tartó vonaton már szép számú magyar szurkolóval együtt utazhattunk, miközben a belvárosban fel-felcsendült egy-egy Fradit éltető nóta is. A pályaudvar környékén viszont egyre nagyobb a rendőri jelenlét.

Milyen végeredményt hoz a Leverkusen–Ferencváros Európa-liga-nyolcaddöntő első mérkőzése?

  • 1985
    A Ferencváros kikap, de legfeljebb kétgólos különbséggel, így marad egy apró remény a továbbjutásra
  • 1165
    Szoros meccsen egy góllal nyernek a németek, így viszont nem dől el semmi
  • 1042
    Kiütéses német siker lesz a meccsen, a visszavágó csak formalitás marad
  • 894
    Egy döntetlenre jó lesz Németországban a magyar rekordbajnok
  • 702
    Sikerül meglepni a németeket és egygólos FTC-győzelem születik
  • 322
    Meglepetés vagy sem, a Ferencváros többgólos győzelmet ér el a BayArénában!

EURÓPA-LIGA, NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK, CSÜTÖRTÖK
18.45: Bayer Leverkusen (német) – Ferencváros (TV: M4 Sport) – a találkozóról élő tudósítással jelentkezünk! 
1 8.45: Union Berlin (német) – Union Saint-Gilloise (belga)
18.45: Sporting CP (portugál) – Arsenal (angol) (TV: RTL HÁROM)
18.45: Roma (olasz) – Real Sociedad (spanyol)
21.00: Sevilla (spanyol) – Fenerbahce (török)
21.00: Juventus (olasz) – Freiburg (német)
21.00: Manchester United (angol) – Betis (spanyol) (TV: RTL HÁROM)
21.00: Sahtar Doneck (ukrán) – Feyenoord (holland)

Rovatok