Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal és az Union Berlin sem tudott nyerni az Európa-ligában

2023. március 9., csütörtök 20:47

A Bayer Leverkusen–Ferencváros Európa-liga-nyolcaddöntő árnyékában három másik mérkőzést is rendeztek 18:45-től. Pályára lépett többek között az AS Roma, az Arsenal és a Schäfer Andrást sérülés miatt ezúttal is nélkülöző Union Berlin is.

José Mourinho alakulata keretbe foglalta a Real Sociedad elleni, olaszországi odavágót, a meccs elején Stephan El Shaarawy, a végén pedig Marash Kumbulla szerzett gólt, így a rómaiak magabiztos előnyből várhatják a párharc spanyolországi mérkőzését.

A Premier League-ben listavezető Arsenal bár William Salibának köszönhetően előnybe került a portugál Sporting CP otthonában, a hazaiak azonban még a szünet előtt egyenlítettek, fordulás után pedig Paulinho révén a vezetést is megszerezték. Mikel Arteta együttese azonban egy öngóllal egyenlített, a továbbjutást azonban hazai pályán kell majd kiharcolnia.

A Schäfer Andrást lábsérülése miatt továbbra is nélkülöző Union Berlin közönségszórakoztató meccset játszott a német fővárosban a belga Royale Union ellen: hat gólt láthattak a nézők, egyenlő eloszlásban, így a döntés ott is a jövő heti visszavágóra maradt. A német csapatban a 63. percben csereként lépett pályára a télen a Fraditól szerződtetett Aissa Laidouni, aki tehát így szűk félórát kapott Urs Fischer vezetőedzőtől.

Európa-liga, nyolcaddöntő,
első mérkőzések

Union Berlin (német) – Union Saint-Gilloise (belga) 33 (11)
gól: Juranovic (42.), Knoche (69.), Michel (89.), illetve Boniface (28., 72.), Vertessen (58.)

Sporting Lisboa (portugál)Arsenal (angol) 22 (11)
gól: Goncalo Inacio (35.), Paulinho (55.), illetve Saliba (22.), Morita (62., öngól)

AS Roma (olasz)Real Sociedad (spanyol) 20 (10)
gól: El Shaarawy (13.), Kumbulla (87.)

(Borítókép: Carlos Rodrigues / Getty Images)

Rovatok