Index Vakbarát Hírportál

Maradna, de bizonytalan Messiék edzőjének jövője

2023. március 9., csütörtök 09:35

Szerdán a Bayern München és az AC Milan csatlakozott a már negyeddöntőbe jutó Chelsea–Benfica-duóhoz a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, miután a bajorok hazai pályán is legyőzték a Messivel és Mbappéval felálló PSG-t (2–0), az olasz együttes pedig megtartotta egygólos előnyét a Tottenham otthonában (0–0).

Így látták a két visszavágót a főszereplők.

Nagy árat fizettünk azért, amiért az első félidőben nem tudtuk gólra váltani a hatalmas lehetőségeinket

– értékelt Christophe Galtier, a Paris Saint-Germain vezetőedzője, majd így folytatta. „Összességében az első játékrészben mutatott teljesítményünkkel elégedett voltam, ám szünet után kaptunk egy buta gólt, amelyet ezen a szinten nem lenne szabad, onnantól pedig rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk.”

A francia szakember csalódott a kiesés miatt, szerinte a párizsiakat sújtó sérülések döntötték el a párharcot. „Több kulcsemberünk is kidőlt erre a két mérkőzésre, míg a riválisnál szinte mindenki bevethető volt a mérkőzéseken, ez volt a legnagyobb különbség.” Végül a jövőjét firtató kérdésekkel kapcsolatban elmondta: 

korai lenne még az esetleges távozásáról beszélni.

Természetesen tisztában van azzal, hogy mindenki csalódott a BL-búcsút követően, ahogyan azzal is, hogy a klub elnöke és sportvezetése dönt majd a sorsáról, ám ő maradni szeretne és jelenleg a szezon hátralévő részére koncentrál.

A párizsiak Euróba-bajnok kapusa, Gianluigi Donnarumma sem rejtette véka alá csalódottságát. „A Bajnokok Ligájában apró nüanszok döntenek az ehhez hasonló rangadókon, mi pedig rendre rosszul jöttünk ki a két mérkőzés kulcspillanataiból. Az első félidőben akár meg is fordíthattuk volna a visszavágót, ám nem tettük, ez pedig később megbosszulta magát.”

A Bayern trénere, Julian Nagelsmann szűkszavúan annyit mondott az UEFA honlapjának, hogy bár az első meccsen az 1–0-s győzelem ellenére sem játszottak túl jól, a visszavágóra kijavították az ott tapasztalt hibákat, jóval kevesebb területet hagytak a PSG sztárjainak, így összességében teljesen megérdemelt a sikerük és a továbbjutásuk.

A játéknap másik meccsén az AC Milan gól nélküli döntetlent játszott az angol Tottenham otthonában, így az első meccsen elért 1–0-s győzelem negyeddöntőt ért Stefano Pioli alakulatának. Az olasz mester így értékelt. 

Kőkemény csatából jöttünk ki győztesen. Végig tökéletesen koncentráltunk, az akaratunknak pedig meglett a gyümölcse. Csodálatos ebben a sorozatban szerepelni, álmodozni pedig jó dolog. A sportban nem létezik a lehetetlen, várjuk a sorsolást, aztán majd kiderül, mire vagyunk képesek. A hitünk és az önbizalmunk megvan a negyeddöntőre!

Kollégája és honfitársa, a londoniak olasz vezetőedzője érthetően már nem volt ennyire vidám. „Nehéz és hosszú az út ahhoz, hogy a csapatunk a legmagasabb szinten is versenyképes legyen. Az előző szezonban a Konferencia-liga csoportkörében estünk ki, ehhez képest mindenképpen előrelépés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, ettől függetlenül mindannyian rendkívül csalódottak vagyunk. Végig kell másznunk a ranglétrán, nem szabad fokokat kihagynunk, ezt a szurkolóinknak is meg kell érteniük. Küzdöttünk, harcoltunk, de a támadóharmadban nem voltunk elég határozottak. A párharcot viszont nem Londonban, hanem Milánóban veszítettük el” – fogalmazott Antonio Conte.

Az olaszok BL-győztes csatára, Olivier Giroud nagyszerű eredményről és megérdemelt továbbjutásról beszélt.

Végig azt mondogattam a csapattársaimnak, hogy nem véletlenül jutottunk el idáig, viszont ha már itt vagyunk, hozzuk ki belőle a maximumot. Megérdemeltük a továbbjutást, mindkét meccsen szerezhettünk volna gólokat, a tegnapi összecsapáson is közelebb álltunk a győzelemhez.

A másik négy nyolcaddöntő visszavágóját jövő héten kedden és szerdán rendezik, a címvédő Real Madrid 5–2-es előnyről várhatja a Liverpool elleni visszavágót, a többek között Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig pedig a Manchester City otthonában vizitál majd, az a meccs 1–1-ről folytatódik.

A negyeddöntők sorsolását március 17-én pénteken tartják majd, ahol az elődöntők ágrajzára is fény derül.

(Borítókép: Christophe Galtier. Fotó: Angelika Warmuth / Reuters)

Rovatok