Index Vakbarát Hírportál

Bomba meglepetés: kikapott a Liverpool a kiesés elől menekülő kiscsapattól

2023. március 11., szombat 15:49

Hatalmas meglepetéssel indult az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulója: az előző héten a Manchester United ellen még megsemmisítő, 7–0-s győzelmet arató Liverpool 1–0-ra kikapott a kiesés elől menekülő Bournemouth otthonában.

Gary O’Neil együttese sereghajtóként várhatta a liverpooliak elleni összecsapást, amely a várakozásoknak megfelelően vendégfölénnyel indult, Virgil van Dijk révén pedig majdnem meglett a korai vezetés is, ám a holland hátvéd fejesét a gólvonal előtt tisztázta a védelem. 

Ezt követően viszont a főként kontrajátékra berendezkedő Bournemouthnak is voltak lehetőségei, olyannyira, hogy a 28. percben az egyik ellentámadás végén a vezetést is megszerezte: 

egy jobb oldalról érkező beadást Philip Billing passzolt közelről a liverpooli kapuba a bizonytalankodó védők gyűrűjében.

Érezhetően feldobta az előny a hazaiakat, akik a szünetre meg is duplázhatták volna azt, ám kimaradt Dominic Solanke ziccere.

Fordulást követően próbált magasabb sebességi fokozatba kapcsolni Jürgen Klopp együttese, amire a 69. percben óriási esélye nyílt, egy kezezést követően ugyanis büntetőt kapott. A 11-est Mohamed Szalah végezte el, aki azonban még csak kaput sem talált, csúnyán mellélőtt.

Az utolsó 20 percben remekül tartotta magát a kiscsapat, igaz, nem is nehezedett rá akkora nyomás, mint azt esetleg várni lehetett volna. Így összességében megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Bournemouth, és szerezte meg a létfontosságú három pontot, amellyel felkapaszkodott a tabella 16. helyére.

(Borítókép: Charlie Crowhurst / Getty Images)

 

Rovatok