Index Vakbarát Hírportál

Iránban és Ecuadorban is új vezetőt választottak

2023. március 12., vasárnap 12:31

Ismét Ardeshir Galenoei lett az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – adta hírül a Magyar Távirati Iroda, amely nem sokkal később az ecuadori váltás híréről is beszámolt.

Az IRNA állami hírügynökség vasárnapi beszámolója emlékeztet, hogy az edző 2006-ban és 2007-ben már irányította a nemzeti csapatot.

Az iráni válogatottat a decemberi világbajnokságon még a portugál Carlos Queiroz vezette, ám miután az együttes kiesett a csoportkörben, távozott a kapitányi posztról, és átvette a katari válogatott irányítását.

Az iráni szövetség ismét egy neves külföldi edzőt szeretett volna szerződtetni, de anyagi okok miatt ez lehetetlennek bizonyult. Az első számú jelölt az egykori Bundesliga-játékos és válogatottsági rekorder Ali Daei volt, de neki sportszakmai és politikai természetű nézeteltérései vannak a szövetség vezetőivel.

Az 59 éves Galenoei ötször nyert bajnokságot hazájában, legutóbb a Gol Gohar Sirjan vezetőedzőjeként dolgozott.

A spanyol Félix Sánchez lett az ecuadori kapitány

A dél-amerikai ország szövetségének bejelentése szerint a 47 éves edző szerződése a 2026-os világbajnokságig szól.

Sánchez a decemberi világbajnokságon a házigazda Katar csapatát irányította, az ecuadori kispadon pedig az argentin Gustavo Alfarót váltja.

A tavalyi vb-n éppen Ecuador és Katar játszotta a nyitómérkőzést – előbbi győzött 2–0-ra –, de egyik sem jutott tovább a csoportkörből.

Rovatok