Index Vakbarát Hírportál

Székesfehérvár polgármestere szerint szégyenletes a Mol Fehérvár teljesítménye

2023. március 13., hétfő 10:03

Miután a Mol Fehérvár FC szombaton vereséget szenvedett a Pakstól, utolsó előtti, azaz kieső helyen áll az NB I-ben. Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a hivatalos Facebook-oldalán kritizálta a csapat teljesítményét.

Ahogy Vidi-ügyekben mindig, most sem polgármesterként, hanem szurkolóként formálok véleményt, hiszen a város régóta nem tulajdonosa a klubnak, és pénzügyi támogatást sem ad a csapatnak

– kezdi kifakadását dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a hivatalos Facebook-oldalán. 

A Paks a góllövőlistát vezető Varga Barnabás duplájával 2–1-re győzelmet aratott a vendég Mol Fehérvár FC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján. A hazaiak sorozatban harmadszor nyertek a bajnokságban, míg a kiesés ellen küzdő székesfehérváriak megszakítás nélkül ötödször maradtak alul idegenben.

Ezzel az NB I. tabellájának utolsó előtti, azaz kieső helyén áll a csapat.

A Vidi 2023-ban egy tétmeccset tudott nyerni. A fehérvári együttes legutóbb 1999-ben esett ki az első osztályból, de az azt követő idényben egyből vissza is jutott. 

A fehérvári polgármester három pontban kritizálta a klub tulajdonosát, Garancsi Istvánt. 

A kialakult helyzetért ugyan elsősorban valószínűleg nem Huszti Szabolcs a felelős – hiszen eleve egy folyamatos edzőváltoztatásokkal övezett, lefelé tartó spirált örökölt –, de a mostani helyzetben maga az edzőkérdés lebegtetése is ennek a spirálnak a folytatása, ami kieséshez vezethet. Ez pedig a szégyen kategóriája ettől a klubtól. Most egy igazi, pozitív motivációs erőre van szükség. Egy olyan hiteles edzőre, aki befelé és kifelé is egyértelmű üzenet. A klub mindent megtesz a bennmaradásért és küzdeni fog az utolsó pillanatig

– írta bejegyzésében. Cser-Palkovics szerint egy Marko Nikolics jellegű edzőre van szüksége a klubnak (a szerb szakember 2017 és 2019 között irányította a Vidit). A polgármester szerint a döntés a tulajdonos joga, de egyben felelőssége is. 

A klub tulajdonosának (és nem másnak) el kell beszélgetnie a csapatával. Meg kell velük értetni a felelősségüket és azt, hogy ez ma már BECSÜLETBELI ÜGY. Ezt rajta kívül senki más nem tudja megtenni, hiszen ő a tulajdonos

– taglalta Cser-Palkovics. A polgármester szerint a szurkolók teljesen jogosan szeretnének egy tulajdonosi nyilatkozatot olvasni a felelősségről, és megérdemlik az őszinteséget. Szerinte joguk van tudni, hogy mik a következményei az eredménytelenségnek és mik a jövőbeli tervei a klubnak. 

Rovatok