Index Vakbarát Hírportál

Itt a vége: menesztették a Mol Fehérvár edzőjét

2023. március 14., kedd 13:52 | aznap frissítve

Távozik a Mol Fehérvár FC labdarúgócsapatának kispadjáról Huszti Szabolcs és Toldi Gábor – jelentette be a klub hivatalos közleményben.

Hétfőn egybehangzó sajtóértesülések már arról szóltak, hogy minden bizonnyal véget ért Huszti Szabolcs és Toldi Gábor munkája a székesfehérvári kispadon. A végső döntést a múlt hétvégi, Paks ellen 2–1-re elveszített mérkőzés után hozta meg a klub vezetősége, A mérkőzés után a csapat a kieső zónába zuhant. 

A két, a klubhoz sok szállal kötödő szakember október 17-én érkezett a Vidihez, az eltelt időszakban 13 tétmérkőzésen irányították az első csapatunkat

– írják közleményükben. 

A Mol Fehérvár FC jelenleg az utolsó előtti, kieső helyen áll az NB I-ben, a klub legutóbb 1999-ben esett ki a magyar élvonalból. 

A klub közelményében hozzáteszi: Huszti Szabolcsnak és Toldi Gábornak köszönik a klubért végzett munkájukat, további pályafutásukhoz sok sikert kívánnak. Az új vezetőedző kinevezéséig szurkolóik és a média türelmét kérik, a csapat edzéseit addig Késedi Gábor és Száraz Ádám vezeti.

Marko Nikolics lehet az új vezetőedző

Sajtóhírek szerint a megüresedett kispadra az első számú jelölt a csapat korábbi vezetőedzője, Marko Nikolics lehet.

A szerb szakember 2017 és 2019 között 120 tétmeccsen irányította a klubot, 2018 őszén bajnoki címet, 2019-ben pedig Magyar Kupát nyert a csapattal. 2018 őszén az Európa-liga csoportkörébe vezette az együttest, majd 2019 őszén menesztették a csapattól. Ezt követően a Lokomotív Moszkvát irányította, ahonnan 2021 októberében menesztették, a csapattal Orosz Kupát nyert. 

A német sajtóban felröppent Thorsten Fink neve is, míg a csakfoci.hu szakportál Bartosz Grzelak érkezését valószínűsítette.

A Vidinél ősszel már történt egy edzőváltás, akkor a német Michael Borist küldték el a csapattól, a helyére érkezett a Huszti–Toldi duó. 

Milyen sors vár a MOL Fehérvár FC-re az OTP Bank Ligában?

  • 2116
    Annyi pontot összeszed a hátralévő fordulókban, amennyi a bennmaradáshoz szükséges
  • 1361
    Egyre mélyebb gödörbe kerül és a szezon végén kiesik az NB I-ből

(Borítókép: Huszti Szabolcs, a fehérvári csapat vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC–Ferencvárosi TC-mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. november 6-án. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok