Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo sárgát kapott, majd anyázta a bírót

2023. március 15., szerda 07:47

Cristiano Ronaldo váltakozó sikerrel játszik az al-Nasszr csapatában. Ugyan már nyolc gólt szerzett kilenc meccsen, de hazai pályán, az al-Nasszr szurkolói előtt még eredménytelen, és ez bosszantja. Így volt ez kedden is, amikor ugyan csapata 3–1-re győzött a szaúdi Király-kupa negyeddöntőjében, de a portugál sztár nem szerzett gólt, és ez felettébb frusztrálta. Meg is kapta első szaúdi sárga lapját.

Cristiano Ronaldo pályafutása egyfajta futballforradalom; a portugál sztár idestova húsz éve azon munkálkodik, hogy egyéni sportággá változtassa a labdarúgás nevű csapatjátékot. Teszi ezt több-kevesebb sikerrel, mert például senki sem szerzett annyi gólt a Bajnokok Ligájában, mint ő, és ezenkívül öt Aranylabda szegélyezi dicsőséges karrierjét.

Azonban ahogy idősödik, és elszegődött a Premier League-ből kevéssé színvonalas bajnokságba, a szaúdiba, már szinte kizárólag az érdekli, hogy gólt szerezzen. Úgyszólván közömbös a csapata, az al-Nasszr eredménye. Ha pedig valami olyasmi történik a pályán, ami nincs az ínyére, akkor megsértődik. 

Ahogy kedden is történt, az al-Nasszr–Abha-mérkőzésen, a szaúdi kupa negyeddöntőjében. Lejárt az első félidő játékideje, és a játékvezető arra vetemedett, hogy a 48. percben belefújt a sípjába, és a játékrész végét jelezte. Ronaldo azonban éppen támadást akart indítani, és ezért nem vette jó néven a bírói sípszót. Olyannyira, hogy dühében hatalmasat rúgott a labdába. Erre kapott egy sárga lapot a játékvezetőtől.

Na, ez aztán végképp kiverte a biztosítékot a portugál sztárnál, mert elkezdett káromkodni, mint a vízfolyás. Nem kell szájról olvasó specialistának lenni ahhoz, hogy felfedezzük a „puta madre” jelzős szerkezetet Ronaldo felháborodott tirádájában.

A meccset különben 3–1-re megnyerte az al-Nasszr, és simán továbbjutott, de ez nem nagyon zavarta Ronaldót, mert borzasztó durcás volt, miután három perccel a befejezés előtt lecserélte edzője, Rudi Garcia. Így ült sértődötten a kispadon, amibe nyilván az is belejátszott, hogy ezúttal sem tudott gólt szerezni, sőt gólpasszt sem adott:

Na, erre elkezdtek záporozni a gúnyos megjegyzések az interneten. Íme néhány:

„Ronaldo az első játékos a világon, akit öt különböző ligában lecseréltek.”

Nem hiszem el, hogy Ronaldót már a teveligában (camel league) is lecserélik!

Ronaldo végre ott van, ahová való (a padon) a sivatagi ligában.

A portugál csatár eddig kilenc mérkőzésen nyolc gólt szerzett Szaúd-Arábiában, de mind a nyolcat idegenben, az al-Nasszr közönsége előtt még nincs gólja. 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo 2023. március 14-én. Fotó: Fayez Nureldine / AFP)

Rovatok