Index Vakbarát Hírportál

Félpályás kapott gól, kapufa a ráadásban, ziccerek sora – büntetőkkel kiesett az Arsenal!

2023. március 16., csütörtök 20:53

Kiütéses vereséggel búcsúzott az ukrán Sahtar Doneck az Európa-ligából, a nyolcaddöntő visszavágóján 7–1-re kikapott a Feyenoordtól.

A varsói mérkőzésen kialakult 1–1 után Rotterdamban nagyon bekezdtek a hollandok, Santiago Giménez már a 9. percben megszerezte a vezetést, majd az első félidőben Orkun Kökcü duplájával eldőlt a továbbjutás kérdése (3–0).

A fordulás után Oussama Idrissi is lőtt két gólt (az egyiket Kökcü passzából), majd Alireza Dzsahanbahs és Danilo is betalált, ezzel a játékrész derekán már 7–0 volt az állás – a vendégek a végén még azért egy szépítő gólt összehoztak (7–1).

A Manchester United a hazai 4–1 után a Betis vendégeként is győzött, a remek formában lévő Marcus Rashford döntötte el a sevillai meccset (0–1).

A másik sevillai csapat Törökországba látogatott, és bár a Szalai Attilát végig foglalkoztató Fenerbahce Enner Valencia büntetőjével 1–0-ra győzött, a rekordgyőztes 2–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.

Sallai Roland a 62. percben állt be az első félidő végén előbb ember-, majd gólhátrányba kerülő Freiburgban, amely végül 3–0-s összesítéssel kapott ki a Juventustól.

Az esti meccseken az Union Saint-Gilloise az Union Berlint ejtette ki sima hazai sikerével, Schäfer András sérülés miatt nem került be a németek keretébe. A Roma megőrizte otthon összeszedett előnyét, így ugyancak bejutott a nyolc közé.

Az Arsenal ugyanakkor hiába szerzett vezetést a Sporting ellen, egy félpályás góllal egyenlítettek a portugálok, így itt hosszabbításba torkollott a párharc. Ebben Antonio Adán számos nagy bravúrt mutatott be, és még a kapufa is a segítségére volt, így jöhettek a tizenegyesek.

A párbajban az utolsó percekre megfogyatkozó portugálok kezdtek, és ha nem is minden alkalommal magabiztosan, de lőtték is sorra a gólokat, így egyre nagyobb nyomás volt a hazaiakon, Gabriel Martinelli pedig a negyedik körben már hibázott is. Mivel Nuno Santos eredményes volt, a Sporting örülhetett (3–5)!

A Ferencváros búcsújáról itt írtunk bővebben!

Melyik csapat nyeri meg az Európa-ligát?

  • 1921
    Manchester United
  • 633
    Juventus
  • 260
    Sevilla
  • 257
    Roma
  • 91
    Bayer Leverkusen
  • 91
    Union Saint-Gilloise
  • 77
    Feyenoord
  • 62
    Sporting

EURÓPA-LIGA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Betis (spanyol)–Manchester United (angol) 0–1 (Rashford 56.)

Továbbjutott: a Manchester United, 5–1-es összesítéssel

Fenerbahce (török)–Sevilla (spanyol) 1–0 (E. Valencia 41. – 11-esből)

Továbbjutott: a Sevilla, 2–1-es összesítéssel

Feyenoord (holland)–Sahtar Doneck (ukrán) 7–1 (Giménez 9., Kökcü 24., 38. – a másodikat 11-esből, Idrissi 49., 60., Dzsahanbash 64., Danilo 67., ill. Kelsy 87.)

Továbbjutott: a Feyenoord, 8–2-es összesítéssel

Freiburg (német)–Juventus (olasz) 0–2 (Vlahovics 45. – 11-esből, Chiesa 95.)

Továbbjutott: a Juventus, 3–0-s összesítéssel

Arsenal (angol)–Sporting CP (portugál) 1–1 (Xhaka 19., ill. Pedro Goncalves 62.) – 11-esekkel: 3–5

Továbbjutott: a Sporting CP, 3–3-as összesítés után büntetőkkel

Real Sociedad (spanyol)–Roma (olasz) 0–0

Továbbjutott: a Roma, 2–0-s összesítéssel

Union Saint-Gilloise (belga)–Union Berlin 3–0 (Teuma 18., Amani 63., Lapoussin 94.)

Továbbjutott: az Union Saint-Gilloise, 6–3-as összesítéssel

(Borítókép: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images)

Rovatok