Index Vakbarát Hírportál

A három legnagyobb esélyes egy ágon: jön a Bayern–City-rangadó a BL-ben

2023. március 17., péntek 12:24

A Bayern München–Manchester City a slágerpárosítás a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Nyonban, az európai szövetség (UEFA) főhadiszállásán pénteken megtartott sorsoláson az is eldőlt, hogy a párharc továbbjutója az elődöntőben majd a Real Madrid vagy a Chelsea csapatával találkozik.

Szerdán a legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjének utolsó visszavágói után kialakult a legjobb nyolc csapatának mezőnye. A rájátszás első körében többek között elvérzett a Paris Saint-Germain, hátrányból fordítva jutott tovább a Chelsea, míg a címvédő Real Madrid kettős győzelemmel, tükörsimán búcsúztatta tavalyi döntős ellenfelét, a Liverpoolt. 

A legjobb nyolc közé bejutott két milánói és egy nápolyi csapat is, az angol élvonalat két klub képviselte, de sikeresen kvalifikált portugál csapat is a negyeddöntőbe. A pénteki sorsolást így a következő nyolc csapat várhatta: 

Real Madrid (címvédő), Manchester City, Chelsea, Internazionale, AC Milan, Napoli, Bayern München, Benfica.

Fontos részlet, hogy a negyeddöntőktől már semmilyen kizáró ok nem áll fenn a sorsolásnál, ennek értelmében nemzettől függetlenül bármelyik csapatot összesorsolhatják bármelyik riválisával. Így akár egy milánói házi rangadóra vagy egy angol csúcsderbire is megvolt az esély. Sőt, a negyeddöntő párosításaival egyben az elődöntő ágrajzára is fény derült a legrangosabb kupasorozatban. 

Nézzük, milyen párharcok lesznek!

A péntek délben rendezett sorsolást szokásosan az UEFA főhadiszállásán, Nyonban tartották meg. A rövid szabályismertetés után kezdetét is vette a sorsolás, amelyen Hamit Altintop – az isztambuli finálé nagykövete – és Patrick Kluivert segédkezett. 

Altintop rögtön egyik korábbi csapatát, a Real Madridot húzta ki, a madridiak ellenfelének pedig a Chelsea-t sorsolták, így újra megismétlődik a tavalyi negyeddöntő a Bajnokok Ligájában. A második párban az Internazionalét a Benfica csapatával sorsolták össze, míg a harmadik párban érkezett a csúcsrangadó: 

a Bayern München a Manchester Cityvel küzd meg az elődöntőért.

Értelemszerűen a negyedik párban a maradék két csapat, a Napoli és az AC Milan került kihúzásra. Így már egy dolog biztosan eldőlt: egy olasz csapat egészen biztosan lesz a legjobb négy között. 

Sőt, ami az elődöntőket illeti, az Inter–Benfica-párharc győztese a Napoli–Milan továbbjutójával meccsel a döntőért, míg a Real Madrid–Chelsea-párharc győztese a Bayern München – Manchester City-ütközet valamelyikével mérkőzhet meg a fináléért. 

A negyeddöntő párosítása:

Az elődöntő párosítása:

A negyeddöntőben az első mérkőzéseket április 11–12-én, míg a visszavágókat 18–19-én játsszák. Az elődöntőket május 9–10-én és 16–17-én rendezik, a sorozat döntőjére pedig június 10-én kerül sor az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírását?

 • 12247
  Manchester City
 • 11789
  Real Madrid
 • 1471
  Milan
 • 513
  Inter

(Borítókép:   Kristian Skeie UEFA / UEFA / Getty Images)

Rovatok