Index Vakbarát Hírportál

Xabi Alonsóék átsétáltak a Fradin, nem ájult el a német sajtó a sikerükön

2023. március 17., péntek 11:50

Nem ütötte meg az ingerküszöböt a németeknél a Leverkusen Ferencváros felett aratott kettős győzelme, inkább már a hétvégi, Bayern München elleni presztízsmeccsel foglalkoznak.

Annak ellenére, hogy a Leverkusen tükörsimán, kapott gól nélkül búcsúztatta az Európa-liga nyolcaddöntőjében a magyar bajnok Ferencvárost, a német sajtó nem ájult el Xabi Alonsóék győzelmétől. Mint írják, csak a kötelezőt hozták, és már inkább a hétvégi bajnoki mérkőzésükkel foglalkoznak. 

A kicker.de szaklap beszámolója szerint a Leverkusen nem engedett sok lehetőséget ellenfelének, de azért a német csapat sem szakadt meg, ami a támadásokat illeti. Kitérnek arra is, hogy a félidő végén nem lett volna meglepetés a Ferencváros egyenlítése, de a második félidőben csak idő kérdése volt az újabb leverkuseni találat. 

A németek szerint a Ferencváros a mérkőzés második felében nem zavart sok vizet, Xabi Alonso csapata pedig már a hétvégi, Bayern München elleni bajnoki mérkőzésre tartalékolhatott.

A sport1.de szerint a Bayer Leverkusen könnyedén kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, a „gyógyszergyáriak” urai voltak a budapesti mérkőzésnek is. A német oldal ezután idézi az RTL-nek röviden nyilatkozó Lukas Hradeckyt, a Bayer finn válogatott kapusát.

Érett, európai kupacsapathoz méltó teljesítményt nyújtottunk

mondta Lukas Hradecky.

A német bulvárlap, a Bild csak annyit ír a mérkőzésről, hogy Xabi Alonso besétált a negyeddöntőbe. Mint írják, Traoré kapufáján kívül nem volt igazán veszélyes helyzete a magyar csapatnak, míg Xabi Alonso együttese stabil volt, nem ingott meg az ellenséges környezetben.

A Leverkusen sikerén kívül még azzal is foglalkoznak, hogy a Freiburg és az Union Berlin kiesésével egyedüli német csapatként maradtak az Európa-liga mezőnyében. A Die Welt cikkben foglalkozik a Leverkusen budapesti sikerével, valamint az Union Berlin belgiumi kudarcával, kiemelve, hogy míg Belgiumban egy tündérmese ért véget, Budapesten a Bayer megoldotta a kötelező feladatot.

A patinás napilap szerint Xabi Alonso együttese megőrizte hidegvérét a budapesti katlanban a magyar klubfutball legfontosabb mérkőzésén az elmúlt 20 évben.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Ferencváros–Bayer Leverkusen (német) 0–2 (0–1)
Puskás Aréna, 50 675 néző. V.: Soares Dias (portugál)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok