Index Vakbarát Hírportál

Tovább süllyed a Vasas, beleszaladt a késbe az Újpest Felcsúton

2023. március 19., vasárnap 15:34 | egy éve frissítve

A labdarúgó magyar élvonal 24. fordulójában a Paks 3–2-re megverte Angyalföldön a Vasast, míg az Újpest kiütéses vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától.

Vasas–Paks 2–3

Egyre kilátástalanabb helyzetben van a Vasas, miután hazai pályán a Pakstól is vereséget szenvedtek. A vasárnap kora délutáni mérkőzésen mindenképpen a három pont megszerzése volt a célja a Vasasnak, mivel a tabella utolsó helyezettje a még bennmaradást jelentő 10. helyhez képest nyolcpontos lemaradásban volt. 

A vendégek más célokért küzdenek idén, esetleges győzelmükkel a tabella harmadik helyére léphettek volna fel. És ennek érdekében mindent megtettek, a mérkőzés 24. percében Hahn János szerzett vezetést a Paksnak, és ez az előny a félidőig kitartott, így vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. 

A második játékrész elején beállt Böde Dániel, aki a későbbiekben két gólt is szerzett, az elsőt az 55. percben, míg a második találatot a 73. percben jegyezte. Immár háromgólos volt a paksi előny, ami után még sikerült zárkóznia a Vasasnak: Holender a 80. percben, míg Berecz a rendes játékidő utolsó percében talált be, de az egyenlítés már nem jött össze, így újabb vereségbe futottak bele az angyalföldiek.

Helyzetük a bennmaradás szempontjából pedig egyre reménytelenebb. 

Puskás Akadémia–Újpest 5–1

A nap második mérkőzésén a szintén a kiesés ellen küzdő Újpest látogatott a Puskás Akadémiához, Felcsútra. Sokáig nem kellett várni a vezető hazai gólra, a 10. percben Marius Corbu vette be az Újpest hálóját. A félidőig nem történt változás az eredményt illetően, de a folytatásban belelendültek a felcsútiak. Olyannyira, hogy a 62. és 68. percben Lamin Colley talált be, a tavaly nyár óta Magyarországon futballozó gambiai csatárnak ezek voltak az első góljai a magyar élvonalban. 

Így már háromgólos volt a hazaiak előnye, amely tovább nőtt a 74. percben Slagveer révén, majd egy perccel a rendes játékidő vége előtt Zahedi is betalált. Az öt felcsúti gólra az Újpest csak eggyel tudott válaszolni, így kiütéses, 5–1-es vereséget szenvedtek a lila-fehérek.

Zalaegerszeg–Ferencváros 1–0

A címvédő és listavezető Ferencváros sorozatban negyedik tétmeccsét veszítette el, miután a nap és a forduló zárómérkőzésén 1–0-ra kikapott a Zalaegerszegen. A győztes hazai gólt Ubochioma szerezte az első félidő ráadásában. A fővárosi zöld-fehérek az Európa-liga-nyolcaddöntőben oda-vissza alulmaradtak a Bayer Leverkusennel szemben, még gólt sem lőttek a két meccsen, viszont kaptak négyet. Az OTP Bank Liga előző fordulójában pedig otthon kaptak ki a Puskás Akadémiától 21-re. A nyeretlenségi sorozatunk ugyanakkor öt forduló óta tart, hiszen a 22. fordulóban a Mezőkövesdet sem tudta legyőzni a népligeti gárda a Groupama Arénában. Az FTC a gyenge széria ellenére is magabiztosan, nyolcpontos előnnyel áll az élen.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Vasas–Paks 2–3 (Holender 80., Berecz 90., illetve Hahn 24., Böde 55., 73.)
Puskás Akadémia–Újpest 5–1 (Corbu 10., Colley 62., 68., Slagveer 74., Zahedi 89., illetve Varga B. 83.)
Zalaegerszeg–Ferencvárosi TC 1–0 (Ubochioma 45+1.)
Az élcsoport állása:  1.  Ferencvárosi TC 50 pont, 2.  Kecskeméti TE  42, 3.  Puskás Akadémia FC 36

Rovatok