Index Vakbarát Hírportál

Fél óra után már volt kiállítás, végül a Lazio nyerte a római derbit

2023. március 19., vasárnap 20:04

Az olasz labdarúgó élvonal, a Serie A 27. fordulójában a Lazio 1–0-ra győzte le az AS Roma csapatát, és ugrott – egyelőre ideiglenesen – a tabella második helyére.

Az első félidőben bő húsz percig visszafogott iram mellett taktikai csata zajlott a pályán, amely során mindkét fél alaposan megbecsülte a labdát és magasan az ellenfél térfelén kezdte meg a letámadást. Nem túl nagy elánnal. Ebbe a szakaszba csak egy-egy távoli átlövés fért bele, a kapuk amúgy nem forogtak veszélyben.

Az idilli, már-már sportbaráti képbe Roger Ibanez rondított bele, aki a 32. percben a második sárga lapját kapta meg elkésett belépőért – akkor éppen rosszul átvett labdát akart korrigálni technikai faulttal –, így a kiállítás sorsára jutott. Amennyire tiszta volt mindkét szabálytalanság, annyira nem volt egyszerű a Roma pályán lévő játékosainak tudomásul venniük, hogy megfogyatkoztak.

Egy csapásra paprikássá vált a hangulat, megérkezett a római derbik elmaradhatatlan lüktetése, amely során még a kispadról is sikerült stábtagot kiállítani az addig lényegében dologtalan, a kiállítástól kezdve viszont állandó szerephez jutott játékvezetőnek.

Azonnal támadásba lendült a Lazio, mezőnyfölényre tett szert, de Mattia Zaccagni révén csak a 65. percben jutott vezetéshez.

Három perccel később a Lazio kapujába került a labda, de az egyenlítés leshelyzet miatt elmaradt végül. Amúgy öngól lett volna a találat.

A Roma – amely nélkülözte eltiltott vezetőedzőjét, José Mourinhót – viszont elhitte, hogy tíz emberrel is lehet keresnivalója. Ennek megfelelően bátran játszott, miközben a Lazio a védekezésre és a labdatartása koncentrált, valamint igyekezett lassítani a játékot. Végül nem jött össze az egyenlítés a hivatalosan vendégcsapatként szereplő Romának, így a Lazio – hasonlóan az őszi mérkőzéshez – újra 1–0-ra nyerte meg a Roma elleni  rangadót. 

Serie A, 27. forduló:
Lazio-Roma 1–0 (0–0)
gólszerző: Zaccagni 65.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok