Index Vakbarát Hírportál

Drámai meccsen jutott a Wembley-be a másodosztályú csapat

2023. március 19., vasárnap 16:54

Az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében a Sheffield United hátrányból fordítva 3–2-re legyőzte a Blackburn Rovers csapatát, és jutott be a Wembley Stadionban rendezendő elődöntőbe.

A másodosztályú csapatok mérkőzését a vendégek kezdték jobban, a 21. percben Bereton Díaz büntetőjével harcolta ki az előnyt a Blackburn. Sokáig azonban nem tartott az örömük: egy szöglet után Lowe távoli lövésébe a blackburni Gallagher tette bele a lábát, a labda pedig védhetetlenül pattant a saját kapujába. A félidőig nem történt változás, így döntetlennel fordultak a csapatok.

A második játékrész elején újra a Blackburn került előnybe, miután Sammie Szmodicsa leshatárról indulva került ziccerbe, és szemben a kapussal nem hibázott. Az újabb vendéggól után sokáig nem változott az eredmény, hazai pályán a kiesés szélére sodródott a Sheffield. 

A 81. percben végül összejött az egyenlítés, Oliver McBurnie egy szemrevaló akció végén másodszor is kiegyenlített. Majd – ahogyan mondani szokták – jött a dráma. A rendes játékidő lejárta után Thomas Doyle gondolt egyet, és 19 méterről egy sistergős bombával az elődöntőbe lőtte csapatát. Íme videón is a szépségdíjas találat. 

Ezzel a Sheffield United bejutott az elődöntőbe, csatlakozva a korábban már kvalifikált Manchester Cityhez. A további két továbbjutó csapat a Brighton–Grimsby- és a Manchester United–Fulham-párharcból kerül ki. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok