Index Vakbarát Hírportál

Megszegte ígéretét Gera Zoltán korábbi edzője

2023. március 21., kedd 10:27

Roy Hodgsont nevezték ki az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Crystal Palace vezetőedzőjének.

A 75 éves szakember korábban 2017 és 2021 között 162 mérkőzésen már irányította a londoni együttest, amelynél az éppen őt váltó Patrick Vieirát követi a kispadon. A játékosként világ- és Európa-bajnok francia tréner munkáját pénteken köszönték meg a klub vezetői. 

Hodgson tavaly májusig a Watfordnál dolgozott, akkor azt mondta, a jövőben nem vállal már vezetőedzői munkát, korábbi csapata kedvéért azonban meggondolta magát.

A Crystal Palace a legutóbbi tizenegy tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg, s bár jelenleg 12. a Premier League-ben, mindössze négy pont választja el a sereghajtó Southamptontól és három a már kieső helyen álló West Hamtól.

A szakember 2012 és 2016 között az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt, a West Bromwich Albion és a Fulham menedzsereként pedig Gera Zoltánt is edzette. A londoni alakulattal ráadásul hatalmas sikert értek el együtt: 

az Európa-liga 2009–2010-es szezonjában egészen a döntőig meneteltek, ahol végül 2–1-es vereséget szenvedtek az Atlético Madridtól.

A keddi bejelentés szerint a Palace a szezon végéig szóló megállapodást kötött a szakemberrel.

Rovatok