Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo szerint a szaúdi bajnokságból éveken belül az egyik legerősebb liga lesz

2023. március 23., csütörtök 11:20

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo december vége óta tartozik a szaúdi élvonalban szereplő al-Nasszr csapatához, és véleménye szerint amennyiben így folytatják a terveket, éveken belül a világ legerősebb bajnokságai közé tartozhat a liga.

Elsőre igencsak meglepő nyilatkozatott adott Cristiano Ronaldo, aki immár december vége óta futballozik Szaúd-Arábiában, miután viharos körülmények között felbontotta szerződését a Manchester United csapatával. A 38 éves világsztár első mérkőzései nehezen alakultak újdonsült klubjánál, de a kezdeti nehézségek után futószalagon szállítja a gólokat, legutóbb éppen 30 méterről lőtt egy óriási gólt szabadrúgásból.

Ronaldo most arról beszélt, hogy a szaúdi élvonalban megvan a potenciál, hogy éveken belül a világ egyik legerősebb bajnokságaként tartsák számon.

Nem fogok hazudni, ez nem olyan, mint a Premier League, de elég kompetitív. Meglepett az erőssége, jó csapatok vannak, kiegyensúlyozott a bajnokság, az arab játékosok jók, a légiósok pedig minőséget képviselnek. Ha folytatják a tervet, öt-hét éven belül a negyedik vagy az ötödik legversenyképesebb liga lesz a világon

– idézi a Goal.com a portugál világsztárt. Cristiano Ronaldo jelenleg hazája válogatottjával készül a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre, eddigi nyolc szaúdi bajnokiján kilenc gól és két gólpassz fűződik a nevéhez.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott csapatkapitánya sajtóértekezleten vesz részt a Lisszabon közelében lévő Oeirasban 2023. március 22-én. Fotó: Rodrigo Antunes / EPA-LUSA / MTI)

Rovatok