Index Vakbarát Hírportál

Elmaradt a parádé, de Messi berúgta a nyolcszázadikat, és győzött a világbajnok

2023. március 24., péntek 06:44 | aznap frissítve

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Argentína 2–0-ra legyőzte Panamát Buenos Airesben, 83 000 néző előtt. Most játszott először a világbajnok válogatott a december 18-i vb-döntő óta, óriási volt a felhajtás a Monumentalban. Lionel Messi belőtte karrierje 800. gólját, szabadrúgásból.

Argentína nemzetek közötti labdarúgó-mérkőzésen Buenos Airesben 20-ra legyőzte Panamát. A gólokat Thiago Almada és Lionel Messi szerezte, ez volt utóbbi pályafutásának nyolcszázadik gólja. 

Az argentinok csapatkapitánya óriási kedvvel futballozott. Már a 19. percben szétforgácsolta a kapufát szabadrúgásból, majd a 78.-ban ismét a két léc találkozását trafálta telibe, a kipattanót pedig a csereként beállt Thiago Almada gyötörte be az amúgy remekül védő panamai kapus hálójába. Aztán végre a 88. percben, ismét csak szabadrúgásból, Messi is betalált. 

 A találkozó összefoglalója

Ez volt a jubileumi, 800. gólja profi pályafutása alatt. A válogatottban pedig 173. meccsén a 99. gólja, Curacao ellen jöhet a századik a jövő héten.

A csapatok így álltak fel:

Amúgy a tűzijáték, az ünneplés feledhetetlen volt, meg is csillantak a könnyek Messi és Lionel Scaloni szövetségi kapitány szemében. 

A válogatott egyébként már hét órával a kezdés előtt, katonai kísérettel érkezett meg a Monumentalba. Így: 

 Természetesen a világbajnoki trófea is látható volt: 

És füstfelhő borította be a stadiont, a játékosok pedig meghatódtak. Volt is miért:

(Borítókép: Lionel Messit ünneplik csapattársai az Argentína–Panama barátságos labdarúgó-mérkőzést követően a Buenos Aires-i Monumental stadionban 2023. március 23-án. Fotó: Juan Mabromata / AFP)

Rovatok