Index Vakbarát Hírportál

Marokkót komolyan kell venni, legyőzte Brazíliát

2023. március 26., vasárnap 12:41

Nem volt félreértés Marokkó negyedik helye a katari labdarúgó-világbajnokságon, az észak-afrikai válogatott szombaton Tangerben 2–1-re legyőzte Brazíliát. Az eredmény még úgy is figyelemre méltó, hogy a vendégektől több alapember hiányzott.

Ha valakinek az agyába befészkelt volna a gondolat, hogy vajon Marokkó nem lottón nyerte-e a negyedik helyet a katari labdarúgó-világbajnokságon, most ezek a téveszmék eloszlottak. Szombat este ugyanis Tangerben 65 000 néző előtt Marokkó barátságos mérkőzésen 2–1-re legyőzte Brazíliát.

 A gólok 5:20-nál, 8:45-nél és 10:20-nál.

A két csapat így állt fel:

Marokkó:  Bono Hakimi, Ákerd, Szájsz, Mázrávi  Únáhí , Amrabat, Louza  Zijes, en-Nesziri, Búfál.

Brazília: Weverton Emerson Royal, Militao, Ibanez, Telles  Paquetá, Casemiro, Santos Vinícius, Rodrygo, Rony.

Az összeállításokból kitűnik, hogy Marokkó a vb-n látott gálatizenegyét küldte pályára, a brazilok világbajnoki 23-as keretéből viszont mindössze tízen voltak ott a tangeri Ibn Batuta Stadionban, hiányzott többek között a sérült Neymar, és a kapuban sem Alisson vagy Ederson állt, hanem Weverton a Palmeirasból. Ramon Menezes, a megbízott szövetségi kapitány bemutatkozása tehát balul sült el.

A vezetést Marokkó szerezte meg a 30. percben Búfál révén, aki egy remek lepörgéssel tisztára játszotta magát, majd 11 méterről a jobb sarokba lőtt.

Casemiro egyenlített a 67. percben egy gyengécske húszméteres lövéssel, ami valahogy becsorgott Bono hasa alatt. A hazaiak azonban rámentek a győzelemre, és a 78. percben egy brazil labdavesztés után  Szábírí, a Sampdoria játékosa megszerezte a második, egyben győztes hazai gólt.

A házigazda mindenesetre nem csekély önbizalommal így kommentálta a 2 1-es győzelmet: nem született meglepetés...

Rovatok