Index Vakbarát Hírportál

A magyarokat szidták, aztán egymást ütötték-verték a román szurkolók Andorrában

2023. március 26., vasárnap 09:25

Botránnyal indult az Andorra–Románia labdarúgó-mérkőzés, az első percekben az „Uniti Sub Tricolor” névre keresztelt román ultracsoport tagjai ugyanis egymást kezdték püfölni az andorrai stadion lelátóján, írja a Nemzeti Sport Online.

A Gazeta Sporturilor értesülései szerint az andorrai rendőrség több fanatikust is letartóztatott a 3306 néző befogadására alkalmas létesítményben, amelybe majdnem kétezer, a közeli Spanyolországban élő román zsúfolódott be.

A lap arról is írt, hogy a mérkőzés elején pirotechnikai bemutatót tartó román szurkolók magyarellenes rigmusokat skandáltak. Emiatt a román szövetség komoly bírságban részesülhet, amennyiben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indít az ügyben. A pénzbüntetés mellett az UEFA akár stadionbezárással is sújthatja a román válogatottat.

Március 27-én a magyar labdarúgó-válogatott is megkezdi szereplését a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában:Marco Rossi együttese a G csoport második fordulójában a bolgár csapatot fogadja a Puskás Arénában.

Rovatok