Index Vakbarát Hírportál

Várható volt: menesztette a Tottenham Antonio Contét

2023. március 27., hétfő 06:15

Már egy hete a levegőben volt, és vasárnap éjjel bekövetkezett: a Tottenham Hotspur kirúgta menedzserét, Antonio Contét, jóllehet a megfogalmazás a mifelénk is megszokott „közös megegyezéssel”. A szezon végéig Cristian Stellini látja el a vezetőedzői teendőket.

Vasárnap 22 óra 20 perckor jelent meg a Tottenham Hotspur honlapján a következő hír: 

Antonio Conte vezetőedző közös megegyezéssel elhagyta a klubunkat. Antonio első idényében bejutottunk a Bajnokok Ligájába. Köszönjük Antoniónak, amit a klubért tett, és sok szerencsét kívánunk neki a jövőben.

Cristian Stellini irányítja a csapatot megbízott vezetőedzői minőségben a szezon hátralévő mérkőzésein, Ryan Mason a segítője.

Daniel Levy klubelnök ezeket mondta: „Tíz meccsünk van a Premier League-ben, harcolunk valamelyik BL-helyért. Össze kell fognunk. Mindenkinek fokoznia kell az erőfeszítéseit, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el a klubért és a csodálatos, hűséges szurkolóinkért.”

A Tottenham jelenleg 49 ponttal a negyedik helyen áll a PL-ben, a 47 pontos Newcastle és az egyaránt 42 pontos Liverpool és a Brighton előtt, de a Liverpool és a Newcastle két-két, a Brighton három mérkőzéssel kevesebbet játszott. 

A hírek szerint a Spurs célkeresztjében Julian Nagelsmann, a Bayern München minap menesztett vezetőedzője van, legalábbis ő a kiszemelt menedzser a következő idénytől. A Tottenham már 2021-ben szerette volna megszerezni Nagelsmannt, de akkor ez nem sikerült. Nagelsmannon kívül még Luis Enrique, Roberto De Zerbi, Rúben Amorim és Vincent Kompany neve merült fel, mint Conte lehetséges utódja. Mauricio Pochettino, a korábbi menedzser roppant népszerű a szurkolók körében, de a vezetőség aligha hozza vissza az argentint. 

Conte és a játékosok között már régóta feszült volt a viszony, különösen, hogy  a menedzser másfél héttel ezelőtt önzőnek titulálta labdarúgóit a  Southampton elleni 3–3-as döntetlent követően, és őket tette felelőssé, amiért nem jönnek a trófeák.  Conténak amúgy is lejárt volna a szerződése az idény végén, és borítékolható volt a távozása. A ominózus „kirohanása” után azonban már elkerülhetetlen volt az idő előtti menesztése.

Conte másfél év alatt 41 győzelmet, 12 döntetlent és 23 vereséget hozott össze a Tottenhamnél.

(Borítókép: Antonio Conte 2021. május 1-jén. Fotó: Maurizio Lagana / Getty Images)

Rovatok