Index Vakbarát Hírportál

Messi életnagyságú szobrot kapott Dél-Amerikában

2023. március 28., kedd 09:37

Életnagyságú szobrot kapott Lionel Messi, az argentinok hétszeres aranylabdás és friss világbajnok sztárfutballistája a dél-amerikai konföderáció (CONMEBOL) paraguayi központjában található múzeumban.

A hétfői leleplezésen részt vett a 35 éves támadó is, aki a vb-trófea másolatával pózolt a róla mintázott szobor mellett, amely Diego Maradonáé és Peléé mellé kerül majd a múzeumban. 

Messi vezérletével az argentin válogatott a 2021-es Copa América-diadal után, 36 év szünetet követően nyert újra világbajnokságot tavaly decemberben, Katarban.

Álmodni sem mertem erről soha, még csak nem is gondoltam rá. Egyszerűen csak élvezni akartam, amit gyerekkorom óta imádok. Hosszú utam volt, sok különböző döntéssel, vereséggel, de mindig csak előre néztem, és ez a legfontosabb. Küzdeni az álmaidért, élvezni a játékot, és bármit elérhetsz

– mondta Messi. 

Vasárnap az argentin válogatott Buenos Aires-i Casa de Ezeizában található edzőközpontját nevezték el Messiről, aki múlt csütörtökön, a Panama ellen 2–0-ra megnyert barátságos mérkőzésen szerezte meg pályafutása 800. gólját.

Rovatok