Index Vakbarát Hírportál

A magabiztosság és a nagyképűség között vékony a határ

2023. március 28., kedd 20:49

Megtört a 40 éves átok, álomszerű rajtot vett a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb-selejtezőkön. De belefér a kő-papír-olló? Mitől ilyen nagyszerű edző Marco Rossi? Lehet a magyar bajnokságból stabil kezdő lenni a válogatottban? Többek között ezekről beszélgettünk az Index Sportcastben Mészöly Géza korábbi válogatott labdarúgóval.

A mieink a múlt héten felkészülési mérkőzésen szintén a Puskás Arénában 1–0-ra verték meg Észtországot, míg Bulgária egy nappal később (tehát kevesebb pihenővel érkezett), már az Eb-selejtezőben, saját pályán kapott ki 1–0-ra Montenegrótól, mielőtt Budapest felé vette volna az irányt. Március 27-én pedig a Puskás Arénában magabiztos teljesítménnyel, 3–0-ra győzte le a magyar válogatott a bolgárokat. Legutóbb napra pontosan 40 évvel előtte kezdtük győzelemmel az Eb-selejtezőket. 

Az Index Sportcastben Mészöly Géza korábbi válogatott labdarúgóval és edzővel, illetve Krasz Emillel, az Index sportrovatának vezetőjével beszélgettünk többek között arról, hogy

A magyar válogatott számára júniusban folytatódik a 2024-es Eb-szereplésért dúló harc: június 17-én Montenegró ellen idegenben, 20-án Litvánia ellen hazai pályán játszik majd a csapat. 

Ön szerint mire megy a magyar válogatott az Eb-selejtezőkön?

  • 63099
    Az első két helyen zárva automatikusan kijutunk a 2024-es Eb-re!
  • 5803
    Pótselejtezőről jutunk ki a németországi viadalra.
  • 5375
    Sem egyenes ágon, sem pótselejtezőről nem jutunk ki...

(Borítókép: Mészöly Géza. Fotó: Zöld Fanni)

Rovatok