Index Vakbarát Hírportál

Erődemonstráció: a City egy félidő alatt elintézte a Liverpoolt

2023. április 1., szombat 15:45

A válogatott szünetet követően rögtön egy csúcsrangadóval folytatódott az angol labdarúgó-bajnokság, a 29. forduló nyitómeccsén a Manchester City a Liverpoolt fogadta. A hazaiak elsősorban a második játékrészben mutatott nagyszerű teljesítményüknek köszönhetően végül magabiztos, 4–1-es győzelmet arattak.

A legnagyobb kérdés az utóbbi hetekben bomba formában futballozó Erling Haalandot övezte, akinek játékára ágyéksérülés miatt végül nem számíthatott Pep Guardiola. A norvégot a világbajnok argentin Julián Álvarez pótolta – mint később kiderült, nem is olyan rosszul...

De ne szaladjunk annyira előre, mert bár a hazaiak jobban kezdték a találkozót, leginkább Ilkay Gündögan révén veszélyeztettek, egy kontrát követően a 17. percben meglepetésre Jürgen Klopp együttese szerzett vezetést: Diogo Jota kapott jó indítást, akitől a 16-oson belül Mohamed Szalah elé került a labda, ő pedig kíméletlenül kihasználta a ziccerét. Sokáig nem örülhettek azonban a vendégek, egy sakk-mattra kijátszott akció végén a Haalandot helyettesítő Álvarez egyenlített. Bár a folytatásban is fölényben játszott a City, szünetig a vezetést nem sikerült megszereznie.

Ami viszont nem ment 45 perc alatt, arra a második játékrészben elégnek bizonyult 53 másodperc: gyakorlatilag a középkezdés utáni első támadásból lőtt szép gólt Kevin De Bruyne. Onnantól pedig nem volt megállj, a manchesteriek játszi könnyedséggel alakítottak ki újabb és újabb helyzeteket, nem volt egy súlycsoportban a két gárda.

Végül Gündögan és Jack Grealish révén még kétszer mattolták Alissont, így magabiztos, 4–1-es győzelemmel faragták öt pontra a hátrányukat a tabellán az éllovas Arsenallal szemben, amely 16.00 órától a Leeds együttesét fogadja.

Rovatok