Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi őrületes ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából

2023. április 4., kedd 22:33

Fabrizio Romano, az egyik legjobban értesült sportújságíró kedd késő este jelentette, hogy a világbajnok és hétszeres aranylabdás Lionel Messi hivatalos ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából.

Friss hír Lionel Messivel kapcsolatban az is, hogy francia sajtóértesülések szerint megromlott a kapcsolata a Paris Saint-Germain vezetőségével, és idén nyáron lejáró szerződésének esetleges meghosszabbítása egyre valószínűtlenebb. Hozzáteszik, hogy a PSG huszonöt százalékkal szeretné csökkenteni a 35 éves támadó fizetését.

Ezek után jelentkezett be a szaúdi élvonalban szereplő al-Hilal az argentin világklasszisnál – amellyel amúgy már korábban is összeboronálták Messit –, és ajánlott számára szerződést, ami ha hinni lehet a híreknek, 

évente több, mint 400 millió eurós fizetést foglal magába.

Fabrizio Romano megjegyzi, hogy Messi számára az elsődleges opció az, hogy továbbra is Európában futballozzon, de jelenleg egyre inkább hajlik a távozásra Párizsból. A 35 éves játékos barcelonai visszatérésére is mutatkozik némi esély, legalábbis a katalánok illetékesei múlt héten jelezték, hogy kapcsolatban állnak a futballistával. A Barcelona viszont egyelőre nincs tisztában pontos pénzügyi helyzetével, így az ajánlattétellel még kivár. 

A katalán klubvezetők a futballisták bérköltségével már jóideje sakkoznak, mert csak így tudják regisztrálni az új érkezőiket. Sőt, nemcsak az újakat: az immár stabil kezdő ifjú titánt, Gavit ezért kellett visszaminősíteniük a napokban felnőttektől a korosztályos keretbe. Nagy ügyességre lenne szükség a szerződéskötés során, hogy ebbe a bérköltségbe beleférjen Messi fizetése.

Érdekesség, hogy az al-Hilal által kínált fizetés több, mint kétszerese annak, amelyet Cristiano Ronaldo keres jelenleg az al-Nasszr csapatában. Az al-Hilal egyébként a szaúdi élvonal harmadik helyét foglalja el a tabellán. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok