Index Vakbarát Hírportál

„Az anyám 83 éves, és rákkal küzd” – kiakadt a PSG edzője korábbi csapata szurkolóira

2023. április 9., vasárnap 14:52

Nem zárták szívükbe Nizzában Cristophe Galtier-t a szurkolók, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Nice PSG elleni bajnokiján az együttes korábbi edzőjének címzett feliratokban és rigmusokban szidták az édesanyját.

Galtier csupán egy évet töltött Nizzában, miután 2021-ben bajnoki címet szerzett a Lille-lel, és bár itt kevesebb siker jött össze, a bajnoki ötödik hely nemzetközi kupaindulást eredményezett, illetve döntőbe jutott a csapat a Francia Kupában – ahol a Nantes kerekedett felül.

A PSG-hez távozó tréner a mérkőzést követően gúnyosan megtapsolta a hazai szurkolókat, és a sajtótájékoztatón öntött tiszta vizet a pohárba:

Miért reagáltam így? Láttátok a drapériát? Olvastátok, mit írtak? Hallottátok, miket skandáltak? Az anyám 83 éves, rákból épül fel... A tavalyi munkám az oka, hogy ezek az emberek nemzetközi kupameccseket nézhetnek. Bármit is gondolnak az emberek, amit tavaly Didier Digard-ral közösen véghez vittünk, az teszi lehetővé, hogy európai kupameccseket rendezhessenek Nizzában

– fakadt ki Galtier a meccset követően.

A találkozót amúgy az első gólt szerző, a másodikat előkészítő Lionel Messi vezérletével a PSG 2–0-ra megnyerte, így hat ponttal vezeti a bajnokságot nyolc körrel a vége előtt, az öt Ligue 1-meccs óta nyeretlen Nice pedig már csak a 9. a tabellán.

(Borítókép: Galtier reakciója a nizzai szurkolók felé – Jean Catuffe/Getty Images)

Rovatok