Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi eldöntötte, hol akarja folytatni pályafutását

2023. április 13., csütörtök 10:42

Az elmúlt napokban újra megélénkültek a hírek a hétszeres aranylabdás és világbajnok Lionel Messi jövőjével kapcsolatban. Mint az már a korábbiakban kiderült, az argentin klasszis szerződése a nyáron lejár Párizsban, a klub vezetőségével megromlott a kapcsolata, így egyre kevésbé valószínű, hogy meghosszabbítja szerződését a francia fővárosban. Katalán források most arról számoltak be, Messi eldöntötte: vissza akar térni a Barcelonához.

Múlt héten már arról értekezett Fabrizio Romano, a futballvilág egyik legjobban értesült bennfentese, hogy Szaúd-Arábiából befutott egy ajánlat Messinek címezve, amely évente több mint 400 millió eurós fizetést kínál az argentinnak. Azonban továbbra sem tudni biztosan, hol folytatja pályafutását Messi, miután nyáron lejár a szerződése a Paris Saint-Germain csapatánál.

A 35 éves világbajnok elsődleges célja továbbra is az, hogy Európában futballozzon, korábbi klubjával, a Barcelonával folyamatosan kapcsolatban áll, azonban a katalánok bizonytalan pénzügyi helyzetük miatt egyelőre nem tettek ajánlatot klublegendájuknak.

A katalán klubvezetők a futballisták bérköltségével már jó ideje sakkoznak, mert csak így tudják regisztrálni az új érkezőiket. Sőt, nem csak az újakat: az immár stabil kezdő ifjú titánt, Gavit ezért kellett visszaminősíteniük a napokban felnőttektől a korosztályos keretbe. Nagy ügyességre lenne szükség a szerződéskötés során, hogy ebbe a bérköltségbe beleférjen Messi fizetése.

A Catalunya Radio szerdai információi szerint Lionel Messi és Xavi Hernández, a Barcelona vezetőedzőjének legutóbbi telefonbeszélgetésében az argentin klasszis közölte, hogy nyáron vissza akar térni korábbi klubjához. A rádió forrásai hozzáteszik, hogy Xavi biztosította arról Messit, jelenleg olyan a légkör a katalánok öltözőjében, mint egy nagy családnál, míg az argentin hajlandó lenne rendezni minden korábbi konfliktusát volt csapattársaival.

Sőt, amikor a felek kommunikálnak egymással, 

Messi gyakran beszél többes szám első személyben a Barcelonáról, ami szintén azt jelzi előre, hogy egyértelmű célja visszatérni a katalán fővárosba.

Sajtóinformációk szerint a közeljövőben a Barcelona ajánlatot tesz Messi számára, ami a fizetése mellett magában foglalhat részesedést is a szponzori bevételekből.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok