Index Vakbarát Hírportál

A Vasas öt hónap után nyert ismét meccset az NB I-ben

2023. április 15., szombat 19:32

A sereghajtó Vasas 4–1-re győzött Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának második, szombati mérkőzésén.

Az első tíz perc kiegyenlített küzdelmet hozott, a Vasasnak volt egy veszélyes távoli lövése, míg a hazaiak ziccerét Uram védte ki. A meccs képén az sem változtatott, hogy a matyóföldi együttes 11-esből vezetést szerzett. A sereghajtó fővárosiak az elmúlt hetekhez képest bátrabb és támadóbb szellemű játékot mutattak, elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, Piscitelli pedig többször is bravúrral hárított. Egy hatalmas védelmi hibából mégis majdnem a Mezőkövesd növelte az előnyét, ugyanis a 100. élvonalbeli meccsén játszó Besirovic lövését Iyinbor a gólvonalról tisztázta. 

A kihagyott ziccer szinte azonnal megbosszulta magát, ugyanis Novothny Soma két perc alatt két hasonló gólt szerzett, így fordítottak az angyalföldiek.

A folytatásban nem tudott újítani a váratlanul hátrányba kerülő Mezőkövesd, így a Vasas növelhette volna az előnyét. A kezdeti rohamok aztán alábbhagytak, de a hazai együttes így sem volt képes komoly nyomást gyakorolni a vendégek kapujára, sőt, egy gyors ellenakció végén Holender eldöntötte az összecsapást. A hátralévő húsz percben a piros-kékek biztosan őrizték az előnyüket, sőt, a hajrában Otigba fejese a kegyelemdöfést is megadta a riválisnak, így a Vasas hosszú várakozás után megérdemelt győzelmet aratott.

Az előző öt összecsapásukat elveszítő fővárosiak több mint öt hónap, illetve tíz nyeretlen kör után győztek ismét az élvonalban, legutóbb szintén a Mezőkövesdet múlták felül.

 Desits Szilárd megbízott vezetőedző irányításával először gyűjtötte be a három pontot a Vasas, amelynek így is hét pont a hátránya a bennmaradást jelentő tizedik helyezett MOL Fehérvárral szemben.

Rovatok