Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona a Manchester Cityből erősítene a nyáron

2023. április 18., kedd 11:54

A transzferguru Fabrizio Romano értesülése szerint a La Ligát vezető Barcelona nyári prioritása Ilkay Gündogan megszerzése lesz.

A Manchester City csapatkapitányának a nyáron lejár a szerződése az angol bajnoknál, és a katalánok igyekeznek minden követ megmozgatni azért, hogy a 32 éves középpályás őket válassza.

A német válogatott futballista 2016-ban 27 millió euróért érkezett a Dortmundtól, a Citynél eddig 293 tétmérkőzésen 54 gólt és 38 gólpasszt termelt. Az angol együttessel négyszer lett bajnok, egyszer FA-kupa-győztes, négyszer hódította el a Ligakupát, és kétszer a Szuperkupát.

A játékos ügynöke és nagybátyja, Ilhan ugyanakkor megerősítette, hogy egyelőre nincs megállapodás, mivel a középpályás most csak arra szeretne koncentrálni, hogy minél jobban szerepeljen az „égszínkékekkel”.

A City a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében háromgólos előnyből várja a Bayern München elleni visszavágót, az FA-kupában elődöntőzik a Sheffield Uniteddel, a bajnokságban pedig egy meccsel kevesebbet játszva négypontos hátrányban van az Arsenallal szemben, és Manchesterben lesz még egy összecsapásuk a feleknek, így még akár három trófeát is nyerhet Gündogan az idényben.

„A Barcelona akarja őt, ez biztos, és erről már tárgyaltak 2022-ben is, de a játékos még nem döntött. Gündogan az idény döntő fázisára akar koncentrálni, BL-győzelemről álmodozik, és utána közli döntését a Cityvel. A Barcelona elsődleges célpontként tekint rá” – mondta Fabrizio Romano.

(Borítókép: Catherine Ivill/Getty Images)

Rovatok