Index Vakbarát Hírportál

Meglepő fordulat: visszakapta a korábban levont pontjait a Juventus

2023. április 20., csütörtök 19:53

Az RMC Sport az Olasz Olimpiai Bizottságra hivatkozva csütörtök este arról számolt be, hogy a Juventus ideiglenesen visszakapta a korábban levont 15 pontot, így a torinói klub a harmadik helyre jött fel a tabellán.  Az esetért felelős ügyésznek harminc napja van felülvizsgálatot kérnie a fellebbezés elfogadása ellen, a büntetés visszavonása tehát még nem végleges.

A Juvétól januárban az olasz Szövetségi Fellebbviteli Bíróság 15 pontot vont le pénzügyi szabálytalanságok miatt, mert a vád szerint a klubnál néhány futballista esetében a valós értékénél jóval magasabb árat határozott meg, akik így nagyobb fizetést és teljesítménybónuszt kaphattak. Az esettel az Indexen is részletesen foglalkoztunk, alábbi cikkünkben olvashatnak a részletekről. 

A torinóiak vezetőségéből szinte mindenkit eltiltottak hosszabb, vagy rövidebb időre: a volt elnök Andrea Agnelli és Maurizio Arrivabene vezérigazgató egyaránt kétéves eltiltást kapott, míg Fabio Paratici korábbi sportigazgató két és fél évig, Federico Cherubini volt sportkoordinátor 16, Pavel Nedved volt alelnök pedig nyolc hónapig nem dolgozhat az olasz futballban.
  

A Juventus új vezetése már az ügy kirobbanásakor jelezte, hogy azonnal fellebbez a döntés ellen, az Olasz Olimpiai Bizottság (IOC) keretein belül működő sporttestülethez fordult, és sikerrel járt: visszakapta a levont 15 pontot. A korábbi egyéni eltiltások közül viszont csak Nedvedét törölték el, a többieké érvényben maradt.

Az ügynek itt azonban még nincs vége, a fellebbviteli bíróság ugyanis felülvizsgálatot kérhet a fellebbezés elfogadásával szemben. Erre 30 napja van, és ha az új tárgyaláson mégis bizonyosságot nyernek a vádak, ismét elvehetik a most visszaadott 15 pontot.

Rovatok