Index Vakbarát Hírportál

Dupla fizetéssel csábítják a Real Madrid aranylabdását

2023. április 21., péntek 17:05

Luka Modricot dupla fizetési ajánlattal csábítják Szaúd-Arábiába: a két évre szóló, nettó 50 millió eurós ajánlat több mint vonzó lehet a Real Madrid 37 éves horvát labdarúgójának, akinek a nyáron lejár a szerződése, így csak vele kell megegyezni.

Pedig a Real Madrid még számítana a játékosra, igaz, a szaúdiakkal ellentétben csupán egyéves szerződést ajánlana neki. Erről viszont korábban még Modric is úgy nyilatkozott, hogy hasonló tervei vannak a közös munkáról. Már amíg képes meghatározó játékra, és nem érdemei elismeréseként, „ajándék gyanánt” jut szerződéshez, illetve szerephez. Ez eddig sem volt jellemző rá, és nem akarja, hogy ez a jövőben másként legyen.

Az egységes álláspont tehát adott – akkor miért késik a hosszabbításról szóló megállapodás?

Az As spanyol sportnapilap úgy tudja, a Real feltételhez is köti a szeptemberben 38. születésnapját ünneplő Modric hosszabbítását, nevezetesen, hogy a következő szezontól már csak a madridi alakulatra koncentráljon, a válogatottbeli szereplésről mondjon le.

Rutinos madridi csapattársaival, Karim Benzemával és Toni Kroosszal gyakorlatilag mindenben megegyezett a folytatásról a Real Madrid – mindkettejük szerződése ugyancsak nyáron fut ki –, de a horvát középpályással ellentétben a francia és a német klasszis már korábban elköszönt a nemzeti csapattól.

Modric jelen állás szerint a 2024-es Európa-bajnokságon még nagyon szívesen játszana, a Real Madridban viszont attól tartanak, hogy korosodó játékosuknak

a fárasztó klubszezonban talán már túl sok lehet az a körülbelül tíz mérkőzés,

ami még a nemzeti csapatban várhat rá. A horvát válogatott nemcsak az Eb-selejtezőkön érdekelt, hanem idén júniusban a Nemzetek Ligája négyes döntőjében is jelenése lesz.

A Real Madridnál korábban nyilatkoztak arról, hogy a tavalyi, katari világbajnokság után Modric volt az egyik olyan játékos, akinek elhúzódott a regenerációja, és ismét képességeinek megfelelően tudott már teljesíteni a pályán. Nyilván azt is kiemelték, hogy amikor végre utolérte önmagát, onnantól ismét magabiztosan és magas szinten teljesített minden meccsen. Mint legutóbb kedden, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének londoni visszavágóján, amelyen a spanyolok 2–0-ra legyőzték a Chelsea-t. Így címvédőként kettős győzelemmel biztosították a helyüket az elődöntőben, ahol majd a Manchester Cityvel találkoznak.

Rovatok