Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas botrány a csúcsrangadón, sokkoló gránátot vetettek be a rendőrök

2023. április 24., hétfő 10:49

Hatalmas botránnyal ért véget a vasárnap esti Olimpiakosz Pireusz – AEK Athén-rangadó a görög labdarúgó-bajnokságban, miután a hazaiak klubelnöke és a szurkolók a pályára rontottak, hogy számonkérjék a játékvezetőt.

A 91. percben esett harmadik vendégtalálat után az Olimpiakosz tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz a pályára ment, hogy számonkérje a gólt az egyébként olasz származású, Davide Massa játékvezetőn.

A lefújás után többtucatnyi dühös hazai szurkoló is a játéktérre özönlött, a rendőrök pedig könnygázt és sokkoló gránátot is bevetettek ellenük, emellett gumibotokkal állították helyre a rendet. A szürreális eseményekről készült videók már az internetre is felkerültek. A mérkőzést a vendég AEK Athén nyerte 3–1-re. 

Egyébként a görögöknél megszokott módszer, hogy a legnagyobb rangadókra külföldi játékvezetői csapatokat hívnak többek között az imént is történt események miatt. Korábban a PAOK Szaloniki elnöke is kézbe vette a dolgokat, és kezében fegyverével ment a pályára, hogy megfenyegesse a játékvezetőt. 

A HÁZIGAZDA OLIMPIAKOSZRA A TÖRTÉNTEK UTÁN SÚLYOS PÉNZBÜNTETÉS, PONTLEVONÁS ÉS ZÁRT KAPUS MÉRKŐZÉS VÁR.

A bajnoki címre négy fordulóval a zárás előtt már nincs esélye a pireuszi csapatnak, amely 63 ponttal a harmadik helyen áll. Az AEK Athénnak és Kleinheisler László csapatának, a Panathinaikosznak egyformán 72 pontja van. A magyar válogatott játékos vasárnap a 81. percben, 0–1-es állásnál, csereként állt be a PAOK elleni, 2–1-re megnyert idegenbeli mérkőzésen.

Görög labdarúgó-Szuperliga, felsőházi rájátszás, 31. forduló

Rovatok