Index Vakbarát Hírportál

Botrány a harmadosztályú bajnokin, a Fradi korábbi játékosa lefejelte a bírót

2023. április 25., kedd 17:09

Múlt vasárnap, az NBIII Keleti csoportjának 33. fordulójában a Kisvárda II két, a rendes játékidő lejárta után szerzett góllal fordított, és nyert – az akkor már nyolc emberrel futballozó – BKV Előre ellen.

A mérkőzés korábbi szakaszában Büki Gábor játékvezető a hazaiaktól kiállította Busai Attilát, Girán Mátét és Kubó Gábort, sőt Albert Flórián, a BKV Előre vezetőedzője is piros lapban részesült.

A találkozó lefújása után tört ki a botrány, a hazai játékosok megrohamozták a bírót, és hevesen reklamáltak az ítéletek miatt. Sajtóértesülések szerint 

az események közepette tettlegességre is sor került, a korábban a Ferencvárossal bajnoki címet nyerő Busai Attila megütötte és lefejelte a játékvezetőt.

A történethez hozzátartozik, hogy Busai a tettét követően bement a játékvezetői öltözőbe, és elnézést kért Bükitől. Ennek ellenére a BKV Előre vizsgálja a történteket, és súlyos következményekre lehet számítani házon belül.

A BKV Előre vezetősége elhatárolódik minden olyan cselekedettől, ami nem a sportpályára való. Az esetet kivizsgáljuk, és amelyik játékos viselkedésével, cselekedetével árt az egyesület jó hírnevének, attól megválunk!

– nyilatkozta a labdarúgó-szakosztály elnöke, Mátyás Tibor a Nemzeti Sport megkeresésére.

A klub hivatalos honlapja sem hagyta szó nélkül Büki játékvezető vasárnapi tevékenységét. Mint írják, hihetetlen sok téves ítéletet, botrányos játékvezetést mutatott be az ifjú bíró, folyamatosan provokálta a hazai játékosokat beszólásaival, és kritizálta őket játékuk miatt.

Hat évre tiltották el Busai Attilát 

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén hozott határozatot az érintett játékossal és az esettel kapcsolatban. A bizottság döntése értelmében Busai Attilát hat évre tiltotta el az MLSZ minden, labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. A 34 éves labdarúgó ennek értelmében legalább 40 éves koráig nem futballozhat. 

Busai Attila a BKV Előre–Kisvárda II mérkőzés 75. percében történt kiállítását követően a pályán, majd a mérkőzés lefújása után a pályán és az öltöző felé vezető úton is rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt, és ököllel is megütött. A játékvezető utóbbi támadásnál elesett, a lábát és a csípőjét is megütötte. A labdarúgó több kirívó fegyelmi vétséget is elkövetett, valamint tettlegességével veszélyeztette a játékvezető testi épségét. Ez a magatartás összeegyeztethetetlen a labdarúgás alapelveivel, valamint az emberi viselkedés alapvető normáival. A FEB ezért olyan büntetést szabott ki, amely kétszeresen meghaladja a Fegyelmi Szabályzat vonatkozó pontjában rögzített tételkeret felső határát

– áll az MLSZ hivatalos honlapján a fegyelmi bizottság ítélete.

Busai Attila kiállítását az alábbi videón tekinthetik meg, a jelenet 3:42-nél kezdődik. 

A BKV Előre egyébként stabil középcsapat, hiszen 45 ponttal a 10. helyen áll az NB III Keleti csoportjában. A bajnokságból öt forduló van még hátra, az éllovas magabiztosan a BVSC–Zugló.

Rovatok