Index Vakbarát Hírportál

Egy Taty nevű argentin négy gólt vágott a tizennégyszeres BL-győztesnek

2023. április 25., kedd 23:08

A spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a Girona hazai pályán 4–2-re lelépte a Real Madridot. Mind a négy hazai gólt egy Valentín Castellanos nevű 24 éves argentin szerezte, akinek Taty a beceneve, és a négy gólján kívül semmit sem csinált. Ezzel érdemben végképp eldőlt a bajnoki cím sorsa, mert a Barcelona 11 ponttal vezet a Real előtt úgy, hogy egy meccsel még kevesebbet is játszott.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Real Madrid már elengedte a bajnoki címet, és csak a Bajnokok Ligája megnyerésére összpontosít.

Erre enged következtetni az a slampos hozzáállás, ahogy a fővárosiak vették a Girona elleni keddi mérkőzésüket a La Liga 31. fordulójában. Mondjuk Carlo Ancelotti sem játszatta két legjobbját, Thibaut Courtois-t és Karim Benzemát, a kapuban Andrij Lunyin állt, a csatársor tengelyében pedig Rodrygo. Úgy tűnt, utóbbi is csak állt...

Egyedül Vinícius Jr. csipkedte magát, fejelt egy gólt és adott egy gólpasszt Lucas Vázqueznek. A többiek betliztek, főleg Éder Militao, aki szinte valamennyi katalán gólban benne volt. 

A másik oldalon viszont Taty Castellanos, a 24 éves argentin center élete mérkőzését játszotta, még úgy is, hogy négy gólján kívül semmit sem csinált. Ahogy egykor Deák Bambáról írták ugyanezt...

Taty történelmi teljesítményt nyújtott. 1947 óta senki sem szerzett négy gólt a bajnokságban a Real Madrid ellen, 76 éve Esteban Echevarría, a Real Oviedo csatára rúgott négyet a Madridnak. 

Ki tudja, talán ötöt is szerzett volna kedd este Taty, ha edzője, Miguel Ángel Sánchez nem cseréli le a 71. percben, nyilvánvalóan azért, hogy az Estadio Municipal de Montilivi közönsége megtapsolja az argentint. 

(Borítókép: Valentín Castellanos 2023. április 25-én a Real Madrid elleni mérkőzésen. Fotó: Pedro Salado / Quality Sport Images / Getty Images)

 

Rovatok