Index Vakbarát Hírportál

A Milan kiválósága kikosarazta a Real Madridot

2023. április 26., szerda 15:23

A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint a Milan kiválósága, Rafael Leao egyszerre kosarazta ki a Real Madridot és a Chelsea-t is.

A portugál szélvész szerződése 2024 nyarán lejár a milánóiaknál, és ha nem sikerül megegyezni a hosszabbításról,  a következő átigazolási időszak az utolsó, amikor még jó áron lehet értékesíteni.

A BL-elődöntős piros-feketék ugyanakkor elkötelezettek a játékos megtartása mellett, az olasz lap szerint a közös folytatásra való hajlandóság kölcsönös: hiába a Real Madrid és a Chelsea érdeklődése.

Ami a pénzügyi részét illeti a dolgoknak, a Milan hajlik rá, hogy megemelje Leao hétmillió eurós évi fizetését.

A problémát az jelenti, hogy a portugál támadó még 2018-ban egyoldalúan felbontotta szerződését a lisszaboni Sporting CP-vel, és a francia Lille-hez igazolt, ahonnan egy évre rá mintegy 30 millió euróért a Milanhoz távozott.

Ezért később több mint 20 millió eurós büntetést szabtak ki a játékosra, akinek a képviselete azt szeretné elérni, hogy a Milan rendezze ennek egy részét – ezt viszont eddig nem sietett megtenni az együttes.

A lassan a fél világot megvásárló Chelsea próbálta is megvizsgálni annak a lehetőségét, hogyan lehetne ebből a helyzetből előnyt teremteni, és találkozott a Sporting CP képviselőivel, hogy teljes képet kapjon az esetről, de a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy az idényben 13 gólnál és 12 gólpassznál járó Leao nem szeretne a londoniakhoz szerződni, és arra kérte az ügyeit intézőket, hogy jussanak egyezségre a Milannal. 

(Borítókép: Pier Marco Tacca / AC Milan via Getty Images)

Rovatok