Index Vakbarát Hírportál

Karim Benzema mesterhármassal tért vissza, simán nyert a Real Madrid

2023. április 29., szombat 20:46

A spanyol elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (LaLiga) 32. fordulójában a Real Madrid hazai pályán 4–2-re győzte le az Almería csapatát.

A hétközi csúfos, Gironától elszenvedett 4–2-es vereség után hazai pályán bizonyíthatott Carlo Ancelotti csapata a bajnokságban, és sokáig nem várt a vezető találat megszerzésével: Karim Benzema már az ötödik percben megzörgette az Almería kapuját. 

Sőt, a francia aranylabdás támadó a 17. percben újra betalált, ezúttal Rodrygo passzából volt eredményes. És ha egy üzlet beindul, Benzema mesterhármast szerzett az első félidőben, harmadik gólját büntetőből szerezte meg. A félidei sípszó előtt még az Almería szépített az álláson, így 3–1-es madridi vezetéssel tértek pihenőre a felek. 

A folytatásban sem kellett sokat várni az újabb Real-gólra, a 47. percben Dani Ceballos passzából Rodrygo volt eredményes, és került fel az eredményjelzőre. Több madridi gól ezek után nem született, a vendégek is csak egyszer zörgették meg újra Courtois kapuját, így a végeredmény 4–2 lett. 

La Liga, 32. forduló:
Real Madrid-Almería 4-2 (3-1)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok