Index Vakbarát Hírportál

Zidane visszatérhet a kispadra – de nem a Real Madridnál

2023. május 1., hétfő 12:54

A Real Madrid-legenda Zinédine Zidane nem tér vissza harmadik alkalommal a királyi gárda kispadjára – derül ki spanyol beszámolókból.

Az együttessel játékosként 2002-ben, edzőként 2016 és 2018 között háromszor is Bajnokok Ligáját nyerő francia tréner a két évvel ezelőtti távozása óta nem ténykedett edzőként – a nemzetközi sajtóhírek szerint azért, mert a francia válogatott kispadjára fájt a foga.

Erről ugyanakkor ismét lemaradt, mivel a 2018-as vb-arany után kisebb visszaesést élő gárda a katari világbajnokságon újra döntőig menetelt, ezzel pedig Didier Deschamps szerződéshosszabbítást kapott.

Így viszont könnyen lehet, hogy nyáron hajlandó lenne klubcsapatot is elvállalni újra, a lehetséges jelöltek között pedig a Paris Saint-Germain, a Juventus és az Olympique Marseille neve is szóba jött – igaz, ez utóbbinak azért kisebb a realitása, mint a két rekordbajnoknak.

A Real Madridot viszont a Marca szerint jó eséllyel kihúzhatjuk a listáról, mivel elképzelhető, hogy a brazil válogatottal már összeboronált Carlo Ancelotti mégsem távozik a nyáron.

Az olasz szakembert gőzerővel igyekszik megkaparintani az ötszörös világbajnok, hogy megtörje 2002 óta tartó vb-átkát, de a kiváló szakember amondó, hogy szeretné kitölteni 2024 nyaráig szóló szerződését a királyi gárdánál, és hacsak Florentino Pérez klubelnök nem véli úgy, hogy a csapatnak jobb lenne nélküle, marad a Santiago Bernabéu Stadionban.

(Borítókép: Angel Martinez/Getty Images)

Rovatok