Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona súlyos árat fizethet Lionel Messi visszatéréséért

2023. május 4., csütörtök 16:45

Tegnap látott napvilágot a hír, miszerint Lionel Messi nyáron egészen biztosan elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát, az argentin világsztár döntése visszafordíthatatlan. Most a spanyol labdarúgó-élvonal elnöke, Javier Tebas nyilatkozott, mire lenne szükség ahhoz, hogy a Barcelona ikonja visszatérjen a katalán fővárosba.

Az átigazolási ügyekre specializálódott, általában jól értesült Fabrizio Romano osztotta meg Twitteren, hogy a hétszeres aranylabdás, 20222 decemberében világbajnoki címet nyerő argentin szupersztár édesapja, Jorge Messi már egy hónappal ezelőtt közölte a döntést a párizsi klub vezetőivel.

Az utolsó csepp a pohárban minden bizonnyal az volt, hogy kedden a francia csapat két hétre felfüggesztette minden, labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől a 35 éves támadót, mivel Messi klubja engedélye nélkül utazott Szaúd-Arábiába.

Most újra Fabrizio Romano jelentkezett friss fejleményekkel a Messi körül kialakult helyzettel kapcsolatban. Mint írja, a LaLiga elnöke, Javier Tebas tisztázta, mire lenne szükség ahhoz, hogy Messi visszatérjen korábbi klubjához, a Barcelonához.

Ha a Barcelona valóban szerződtetni fogja Messit, akkor elmondhatom, hogy egészen biztosan kevesebb lesz a fizetése, mint Párizsban. Az argentin világsztár visszatérésénék feltétele továbbá az is, hogy a Barcelona több játékosától meg kell válnia annak érdekében, hogy helyet szorítsanak Messi bérének. Úgy gondolom, hogy ezt a katalán csapat meg is fogja tenni, és több futballistájától megválik – jó összegre szert téve ezáltal – annak érdekében, hogy Messi visszatérhessen a csapathoz

– fogalmazott Javier Tebas. Fabrizio Romano hozzáteszi, hogy Messi egészen biztosan nem fogja megújítani szerződését Párizsban, már csak az a kérdés, hol folytatja karrierjét.

A Barcelona mindeközben próbál megoldást találni a LaLigával a pénzügyi fairplay ügyében, mivel a szaúdi Al Hilal korábban már hivatalos ajánlat formájában felajánlott Messinek évi 400 millió eurós fizetést, amellyel természetesen nem tudják felvenni a versenyt a katalánok. Sőt Messi játékjogáért emellett még az MLS-ben szereplő Inter Miami is élénken érdeklődik.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok