Index Vakbarát Hírportál

Az MU-legenda szerint a City nem csak legyőzi, hanem megsemmisíti a Real Madridot

2023. május 9., kedd 12:32

A Bajnokok Ligája keddi elődöntőjében a címvédő Real Madrid a végső győzelemre legesélyesebbnek tartott Manchester Cityt fogadja a párharc első mérkőzésén. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a sajtóban jó néhányan megszólaltak már az összecsapással kapcsolatban, az angol válogatott és a Manchester United korábbi támadója, Wayne Rooney például „páros lábbal szállt bele” a spanyolokba.

„A City nem csak legyőzi, hanem megsemmisíti a Real Madridod, annyira más szintet képvisel jelenleg” – idézi a The Times a 120-szoros válogatott támadót. „Talán tévedek, de már az idény elején is azt éreztem, hogy az idei BL-t senki más nem nyerheti, csakis Pep Guardiola együttese, az utóbbi hetekben/hónapokban mutatott teljesítmény alapján pedig még inkább ezt gondolom. 

Tudom, hogy tavaly a Real csodával határos módon megnyerte a párharcot, de most teljesen más a helyzet: a City jobban védekezik, sokkal türelmesebb, a legnagyobb különbséget viszont egyértelműen Erling Haaland jelenti.

Vele már az előző szezonban is a manchesteriek ünnepelhettek volna a sorozatban.”

A madridi odavágó előtt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a királyi gárda német középpályása, Toni Kroos reagált Rooney szavaira.

Mintha tavaly is hasonló dolgokat mondtak volna az emberek, nem? Esélyt sem adtak nekünk az elődöntőben, aztán nemcsak azt, hanem a finálét is megnyertük…

– mondta egy félmosoly kíséretében.

A Real Madrid – Manchester City BL-elődöntő 21.00-kor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán, május 17-én rendezik majd.

(Borítókép: Bernardo Silva, a Manchester City és Casemiro, a Real Madrid játékosa a Bajnokok Ligája elődöntő mérkőzésén 2022. május 04-én. Fotó: Angel Martinez / Getty Images)

Rovatok